Stránka 1 z 1

Jak poznám že čaj byl špatně skladován.

PříspěvekNapsal: 30. 8. 2011 23:04
od sramik
Zdravím,

měl by jsem jednu otázečku, jak poznám u obchodníka v čajce, že byl puer-h špatně skladován jde mi o nějaké starší stáří 5-8 let.
Je rozdíl mezi zeleným a tmavým puerhem popřípadě jaký?

Děkuji moc za radu.

Re: Jak poznám že čaj byl špatně skladován.

PříspěvekNapsal: 30. 8. 2011 23:17
od Dzin Tea Racer
Pozná se to lehce tak, že má treba plíseň na sobě, nebo že je blizko např. vonnych tycinek, vlhku. Hodně poznáš okem, hodně nosem.
Rozdil mezi shu a sheng puerem je obrovsky. :-)
Podivej se do charakteristik na webu. Hlavni rozdil je že shu - tmavý je fermentovaný prakticky hned a sheng - zelený je fermentován pomalu časem... to je ale hodne stručné vysvětlení. Více je na webu.

Re: Jak poznám že čaj byl špatně skladován.

PříspěvekNapsal: 31. 8. 2011 00:22
od sramik
Dzin Tea Racer píše:Pozná se to lehce tak, že má treba plíseň na sobě, nebo že je blizko např. vonnych tycinek, vlhku. Hodně poznáš okem, hodně nosem.
Rozdil mezi shu a sheng puerem je obrovsky. :-)
Podivej se do charakteristik na webu. Hlavni rozdil je že shu - tmavý je fermentovaný prakticky hned a sheng - zelený je fermentován pomalu časem... to je ale hodne stručné vysvětlení. Více je na webu.

Děkuji moc za info a už jsem se díval je toho tam hodně o tom :).