Stránka 1 z 1

Earl grey

PříspěvekNapsal: 11. 12. 2009 17:35
od IkE Blaster
Je lepší dělat oplachovací nálev, nebo jen nechat v horkém zhongu/konvičce nějakou dobu? Přijde mi poměrně silný, když se nechá jen prohřát.


Musím si to raději ujasnit :) nikde jsem se to nedočetl a dneska jsem dostal poměrně drahý černý Earl Grey (pak můžu opsat přesné označení...)

Když už se ptám - "Porce asi 6g lístků na zhong či konvičku." lze brát jako standard 250ml (pro "recenze")?

PříspěvekNapsal: 11. 12. 2009 20:08
od Dzin Tea Racer
Earl grey moc nepiji, je to klasicky caj o 5te, ano na kpnvicku si dej cca 4-8g na 150-300 ml, louhuj tak 3 min. Zkus ochutnat, pripadne dele louhuj.

PříspěvekNapsal: 15. 12. 2009 00:18
od IkE Blaster
Tak jsem dneska zkusil jak s oplachovacím, tak bez oplachovacího nálevu - každé má něco do sebe.

S oplachovacím mi přijde trošku výraznější chuťově, má hezčí barvu, lépe voní (není ta vůně tak hutná).

Bez oplachovacího má zase trochu sladší a příjmnější dozvuk, ale je celkově více do hořka.


Osobně mi více vyhovuje s propláchnutím. Jinak na 250ml jsem dal 4g, což bylo tak akorát (= lepší chuť, než když jsem minule dával víc). Příprava v provizorním zhongu. Louhováno 3:15.