Stránka 1 z 1

Jaký způsob máte na přípravu prvního nálevu?

PříspěvekNapsal: 7. 1. 2008 21:15
od Dzin Tea Racer
Jaký způsob máte na přípravu prvního nálevu? Doporučuje se prakticky u všech čajů ale hlavně u zelených a oolongu...
Oplach klasicky a 1. bleskovy nálev "nalit vodu a ihned slít" nebo napaření ve vyhřáté kovičce či zhongu, žadný... nebo jiný? :x

PříspěvekNapsal: 8. 1. 2008 02:52
od jaffar
Jazmín - 100° voda do zhongu, nechať nahriať, vyliať, vrznúť tam lístky tak na 5 minút. Potom otvoriť zhong, 5 minút nechať dýchať (aby miestnosť nabrala trochu vône) a potom už štandardne zalievať...
Pri ostatných väčšinou len nahriať a zalievať...

Re: Jaký způsob máte na přípravu prvního nálevu?

PříspěvekNapsal: 16. 3. 2011 19:45
od schutzivan
Skleněná konvička 0.5l, kovové ale hodně dlouho "nemyté" sítko :D . Konvičku i se sítkem vypláchnu 100° vodou, do sítka dám svuj oblíbený jasmíňák a vložím do vyhřáté konvičky na dobu než mi voda vychladne na 75° a pak zaleju. Na tento způsob jsem zvyklý a čaj mi moc chutná.