Sladíte si čaj cukrem?
Příspěvků: 71
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Pražené maté je vynikající i bez cukru.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
¨Čaj v žádném případě nesladím. Považuji to za barbarství, ale také by mi takový čaj ani nechutnal. Nesladím ani pytlíkové slátaniny! Vlastně bych měl dodat, že všeobecně nesladím žádné nápoje, až na výjimečné výjimky Jsem přesvědčen, že by čaji cukr sebral veškeré kouzlo a chuť.
Šálek čaje je jako váš život. Záleží na tom jakou péči mu budete věnovat.
Myslím že tady bude většina uživatelů nesladících a se stejným názorem jako napsal Pat-Pej, včetně mě.
Zajímavější anketa bude "Solíte si čaj?" Ono to vypadá dost zvrhle, ještě jsem se to ani neodhodlal na čaji vyzkoušet, nicméně dle zkušeností z Vietnamu lze solit mnoho věcí tak, že se změní chuť, ale stále není slaná. Vyzkoušené mám kyselé zelené jablko, které tím přestalo být kyselé, při jezení máte pocit větší šťavnatosti, jediné mínus možná je, že se ztrácí pocit jablka
Zajímavější anketa bude "Solíte si čaj?" Ono to vypadá dost zvrhle, ještě jsem se to ani neodhodlal na čaji vyzkoušet, nicméně dle zkušeností z Vietnamu lze solit mnoho věcí tak, že se změní chuť, ale stále není slaná. Vyzkoušené mám kyselé zelené jablko, které tím přestalo být kyselé, při jezení máte pocit větší šťavnatosti, jediné mínus možná je, že se ztrácí pocit jablka
Chápu.
Myslel jsem to tak, že čím více lidí pije čaj, tím roste zákaznický tlak na producenty a obchodníky. Zákaznický segment se stává marketingově významným.
Zároveň se zvyšuje obecné povědomí o kvalitách a parametrech produktu, stoupá počet "znalců" a poučených laiků. Vše se tu vzájemně podporuje.
Navíc se zvyšuje šance, že s přibývajícím počtem konzumentů poroste počet milovníků čaje.
Myslel jsem to tak, že čím více lidí pije čaj, tím roste zákaznický tlak na producenty a obchodníky. Zákaznický segment se stává marketingově významným.
Zároveň se zvyšuje obecné povědomí o kvalitách a parametrech produktu, stoupá počet "znalců" a poučených laiků. Vše se tu vzájemně podporuje.
Navíc se zvyšuje šance, že s přibývajícím počtem konzumentů poroste počet milovníků čaje.
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Určite nie.Je to dehonestácia.Niekedy dávno som si tiež pridával cukor ale tie sáčkové nezmysli neradno nazývať čajmi.A určite ste už zažili napríklad reakciu vinára keď videl ako si niekto do pohára s vínom leje kolu,sódu a pod.Tak s čajom je to tiež tak.Má sa piť prirodzený ako je.
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Já v tom nic dehonestujícího nevidím. Dokonce bych věřil tomu, že špetka cukru, nebo soli může u některých čajů "podtrhnout" jejich charakter.
Ten příměr s kolou ve víně, je bez urážky, trochu demagogický. Jak se má čaj pít, je věc nikoli obecná, avšak navýsost osobně intimní. Ať si každý pije svůj čaj, jak chce.
Já čaj nesladím.
Ten příměr s kolou ve víně, je bez urážky, trochu demagogický. Jak se má čaj pít, je věc nikoli obecná, avšak navýsost osobně intimní. Ať si každý pije svůj čaj, jak chce.
Já čaj nesladím.
Re: Sladíte si čaj cukrem?
To dávam za pravdu,že k niektorým čajom áno aj k tej intimite pitia.Len mi príde čudné ak si niekto sladí napríklad gyokuro.Ale každého vec.
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Také to je o tom dochutit nebo prebít chut. Jinak krom naprostych vyjimek jako rize ( ikdyž i to nekde nesladím vůbec ) tak mi do čaje nic takového nesmí ( krom spetky soli do pueru na tibetsky způsob, ale zase to neni čaj ale spise polevka ).
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Dobrého večera přeji.
Zajímavé, rozvášněné téma . víno s kolou... a co třeba takový pivař? Tay bude tvrdit, že se má pít takové jaké je, ale co ti, co do nej noří frťana zelené nebo jiné lokéry, co káva? Někdo říká, že káva je prostě káva, ale co ti co ji míchají s vaječňákem? Atd... Ale zpět k čaji. S tím sazením je o stejné, někomu to chutná, jinému ne. Osobně bych si dovolil napsat, že někteří dávají přednost medu před cukrem. Já bych právě naopak volil spíše cukr, jelikož med sám o sobě má své speifické aroma, které chuť a aroma čajkových par změní, u cukru si myslím, že k tomu nedojde. Je bez zápachu a je prostě jen sladký. A jak někteří uvádějí tak malé množství cukru může čaji vynést jiné jeho chuti. Ale to je jen teorie. Nemám tolik zkušeností. A propo: co taková Stévie sladká (stévia rebaudiana) čili medové lístky a jiná označení? Jedná se o rostlinu se silně sladkými listy, které se dají použít jako přírodní rostlinné sladidlo, vhodné pro cukrovkáře? Máte někdo zkušenosti s tím? Mohlo by to v šálku vypadat i pekně na oko kdyby v čaji plaval slaadký lístek?
Zajímavé, rozvášněné téma . víno s kolou... a co třeba takový pivař? Tay bude tvrdit, že se má pít takové jaké je, ale co ti, co do nej noří frťana zelené nebo jiné lokéry, co káva? Někdo říká, že káva je prostě káva, ale co ti co ji míchají s vaječňákem? Atd... Ale zpět k čaji. S tím sazením je o stejné, někomu to chutná, jinému ne. Osobně bych si dovolil napsat, že někteří dávají přednost medu před cukrem. Já bych právě naopak volil spíše cukr, jelikož med sám o sobě má své speifické aroma, které chuť a aroma čajkových par změní, u cukru si myslím, že k tomu nedojde. Je bez zápachu a je prostě jen sladký. A jak někteří uvádějí tak malé množství cukru může čaji vynést jiné jeho chuti. Ale to je jen teorie. Nemám tolik zkušeností. A propo: co taková Stévie sladká (stévia rebaudiana) čili medové lístky a jiná označení? Jedná se o rostlinu se silně sladkými listy, které se dají použít jako přírodní rostlinné sladidlo, vhodné pro cukrovkáře? Máte někdo zkušenosti s tím? Mohlo by to v šálku vypadat i pekně na oko kdyby v čaji plaval slaadký lístek?
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Vybírám sladší čaje (subjektivně) a jsem spokojený. Kupuji si i nahořklé, ale to je taková ta ušlechtilá nahořklost, která k tomu prostě sedí (a prostě ho piji jen když na něj mám chuť). Raději bych i tak sladil medem (klidně některé "každodennější" červené občas přisladím), přijde mi to mnohem přirozenější. Nikdy tam toho medu nedám tolik, aby překryl chuť.
Na Stévie sladkou jsem se tak dlouho chystal (zkusit sehnat), až jsem na ní zapomněl
Na Stévie sladkou jsem se tak dlouho chystal (zkusit sehnat), až jsem na ní zapomněl
Re: Sladíte si čaj cukrem?
:-D tak si ji kup a vyzkoušej.
Prodávaji jak sušenou tak si živé stromky, což by bylo mnohem poetičtější utrhnout si čerství lístek. Zajímáalo by mě jak chutná samotný list když by se žvýkal v ústech, jestli je chuť podobná cukru nebo takovým těm umělým sladidlům u kterýhc je ta "umělotina" cítit. Někdo to zkuste a napište
Prodávaji jak sušenou tak si živé stromky, což by bylo mnohem poetičtější utrhnout si čerství lístek. Zajímáalo by mě jak chutná samotný list když by se žvýkal v ústech, jestli je chuť podobná cukru nebo takovým těm umělým sladidlům u kterýhc je ta "umělotina" cítit. Někdo to zkuste a napište
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Hm tak ja sa vyjadrim strucne...ak to nie sucast receptury(ako vyssie spominany tibetak) pre mna je to kacirstvo najhrubsieho zrna...
Nature uses only the longest threads to weave her patterns, so that each small piece of her fabric reveals the organization of the entire tapestry.
R.P.Feynman
R.P.Feynman
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Většinou, 99,9 % vypitého objemu, čaj nesladím. Bylinky potom medem, ale taky jen někdy. Mám rád když věci chutnaj, tak jak jsou, i při vaření toho kombinuju co nejmíň.
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Sladiť čaj cukrom.. občas vyskúšam...ale pokiaľ je čaj sám o sebe násladlý.....
teda ako komu ...
Napríklad lasang souchong všetkým nečajomilcom vodia ako syr či údené a chutí ako omietka..
.ale mne príde dostatočne sladký..
...raz sme boli v čajovni. ja som si objednal Laspang, kamarátka karamelový čierny a kamarát turkey rise(dosť sladký).
...po ochutnávke ich čajov mi ten lapsang tiež zrazu prišiel ako nie práve najsladši čaj...ale ďaľších pár šálkov moje chute napravili...
..tiež je to o zvyku, vačšina ľudí ani niesú navyknutí na "prirodzenú sladkosť" pravých čajov...
.ale ten karamelový bez toho cukru si predstaviť neviem ,keďže to bol moj druhý sypaný čaj v živote. udrela mi do pamäti jeho presladená chuť
teda ako komu ...
Napríklad lasang souchong všetkým nečajomilcom vodia ako syr či údené a chutí ako omietka..
.ale mne príde dostatočne sladký..
...raz sme boli v čajovni. ja som si objednal Laspang, kamarátka karamelový čierny a kamarát turkey rise(dosť sladký).
...po ochutnávke ich čajov mi ten lapsang tiež zrazu prišiel ako nie práve najsladši čaj...ale ďaľších pár šálkov moje chute napravili...
..tiež je to o zvyku, vačšina ľudí ani niesú navyknutí na "prirodzenú sladkosť" pravých čajov...
.ale ten karamelový bez toho cukru si predstaviť neviem ,keďže to bol moj druhý sypaný čaj v živote. udrela mi do pamäti jeho presladená chuť
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Je to tu i v bylinkach tusím o Stevii.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Sladíte si čaj cukrem?
snad to odemě nebude moc troufalé tvrzení, ale dovolím si konstatovat, že lepší než Oxalis je snad i Lord Nelson z Lídlu
ne že bych byl nějakej ultra znalec, na to zde máme jiné lidi, ale Oxalis nenadchl ani mně
ne že bych byl nějakej ultra znalec, na to zde máme jiné lidi, ale Oxalis nenadchl ani mně
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Sladím jen černé čaje a to tak, že symbolicky. Na 0,5l si dávam 2 kostky nebo vrchovatou třtinového. Sladit zelený čaj by mě ani ve snu nenapadlo
Mysl, síla, odpočinek ==== ČAJ
Re: Sladíte si čaj cukrem?
Čaje rozhodně nesladím. Ten, kdo si sladí čaj si ho podle mě neumí vychutnat, protože ta síla čaje vynikne jedině při panenské přípravě.
Jsou vám globální problémy cizí? Stydíte se? Už se neschovávejte! Vyjádřete se ke globálním problémům!
Příspěvků: 71
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků