Sencha podle "odborníka"
80 stupňů (voda má přřejít varem) na Senchu, druhý nálev půl minuty, maximálně dva až tři nálevy. Musela to být lahůdka...
茶
碁 go
Já radim u japonců začit na 45°C u kvalitnich čajů jako gyokuro a podobnych a zvysovat. 80°C je hrozne moc 


To byl jen takový rýpaneček, ale osobně nějaké přísady jen horším sortám. Dobrý je to na "energiťák" který mi poradil Dzin, to jest macerovat nějakou horší senchu (v mém případě ona Basilur) a dosladit. Ale to jsem trochu odbočil. Každopádně ale souhlasím, že když to tak chutná, tak proti gustu ... 
lesasyn píše:A to me na japoncich tuze bavi. Pokud chci kulatou, sladkou a jemnou chut tak zalevam tak 60-65, u kvalitnejsich 40-50 stupnu. A kdyz chci ziskat ostrejsi, uslechtile horke, tak zalevam kolem 75. Jeden by pak rekl, ze je to uplne jiny caj:-)
Čajomil
Příspěvky: 74
Registrován: 19. 5. 2015 15:06
Bydliště: Někde tady na zemi.. No, nehledejte mě.
Čajomil
Příspěvky: 74
Registrován: 19. 5. 2015 15:06
Bydliště: Někde tady na zemi.. No, nehledejte mě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků