ahoj čajomilci, tak jsem se též přihlásil - caje uz nejakou dobu dost piju (bohuzel jen ty oxalisi a takovy tyhle levnejsí zverstva jak jsem se tu dozvedel
) a tak bych se taky chtel o nich neco dozvedet a taky je umet poradne pripravovat. Asi budu malicko vyjimka - nemam az tak uplne takovy to "cajovnovy citeni" (tj vysedavan v klidu miru, harmonii a s cakrama spravne nalazenyma
) - spis beru caj jako napoj ktery mi fakt chutna a piju ho na mnozstvi (denně vypiju asi tak 3,5 - 4,5l caje) Jinak caj si pripravuju z prefiltrovany vody (takova ta specielni konvice) vzdy primo do dvou pullitrovych hrnku, kdy na jeden hrnek sypu 2-3 cajovy lzicky caje (ted uz vim ze je to moc - kdyz ja to mam rad skrabavy a horky
), prevarim vodu (jo - zase chyba) a nasledne zeleny louhuju 1,5 - 2 min a cerny kolem 3 min. mno...aspon uz vim proc vsechny caje chutnaj skoro stejne ze jo
mno a ted par dotazu na ktere kdyz mi tady nekdo odpovi, tak budu neskonale vdecny - 1) v soucsny dobe piju (mam doma) tyto caje: Gunpowder od Twinings (takovy ty plechovy krabky co prodavaj treba v tscu), Sencha Satsuma od oxalisu a oolong Tie guan yin z cajovny poutnik z HK - zajimalo by me jak tyto caje pripravit aby byli lepsi nez doposud
, hlavne teda tapu v priprave te senci pac co jsem tady zatim precetl tak hlavne v tech teplotach vody mam slusnej hokej... 2) budu ted obednavat (opet diky pochvalnym recenzim z tohohle webu) nejake caje long fengu - konkretne: 2011 Zhe Jiang Shi Feng Long Jing, 2011 Zhe Jiang Mao Jian a 2011 Meng Hai Area Private Order Xiao Tuo Cha. Poradil by mi nekdo jak na tyto caje? (priprava atd) Vim ze tu po vas chci asi dost vycerpavajici odpovedi, ale z fury informaci ktere tu zatim vstrebavam jsem dost zmateny a nerad bych ty caje nejak zprznil - navic co jsem projizdel prehledy sort caju co jsou tady na webu recenzovany (ne na foru teda), nevsiml jsem si ze by tyto caje byli v seznamu (nebo jen spatne hledam?
) toz cajovani zdar a za pripadnou odpoved dik...
"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep