ledová příprava
Příspěvků: 40
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
a ako tie caje vlastne pripravujete za studena??? pouzivate tu istu vodu ako na klasicke luhovanie len vychladnutu? na kolko stupnov? to mam luhovat za studena v zhongu, ktory je v chladnicke???
Re: ledová příprava
Většinou použiji větší objem a buď přes noc chladničku, nebo dle odhadu při pokojové teplotě několik hodin, tedy 1+. Nádobu například i petku na cesty, ale optimum je sklo Na léto ideální příprava. Super je takto macerovaná Lu Xue Ya, ale měl jsem i Long Jing a další čajíky a byly super
Re: ledová příprava
Používám skleněnou konvici (obsah cca 0,7), množství čaje dle chuti a taky podle druhu. Zaliji přefiltrovanou vodou (nepřevařenou, takže asi 15-20°C), přiklopím pokličkou, aby čaj neabsorboval pachy z lednice a louhuji přes noc.
Ze zhongu budeš mít jen jednu misku, takže se z toho moc nenapiješ
Za zmínku také stojí ledové Maté a celkově japonské čaje - například Sakuraba Kukicha je špica!
Ze zhongu budeš mít jen jednu misku, takže se z toho moc nenapiješ
Za zmínku také stojí ledové Maté a celkově japonské čaje - například Sakuraba Kukicha je špica!
Re: ledová příprava
Áno, led + japonec, nechat roztát, pak ještě chvíli počkat a máme tu fakt ňamku
Re: ledová příprava
ja som v lete zvykol luhovat na stole cez noc, zaliate studenou vodou a vysledky boli viac nez uspokojive
este musim vyskusat ten lad, ak sa dozijem toho, ze sa konecne otepli
este musim vyskusat ten lad, ak sa dozijem toho, ze sa konecne otepli
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
je cas skoncit s narkotikami
Re: ledová příprava
prosimvas, to sa zalievaju priamo suche listky ladovou vodou alebo treba tiez urobit naparenie alebo oplach a az tak zaliat chladnou vodou ???
Re: ledová příprava
Já to dělal rovnou ze suchých lístků, obecně japonce neoplachuji Ale napařením se nic nezkazí
Re: ledová příprava
rovnako nulovy oplach zbytocne sokovat listky velkymi rozdielami teplot radsej dlhsie luhovat za studena, teda neskusal som to ale pride mi to tak prirodzenejsie
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
je cas skoncit s narkotikami
Re: ledová příprava
Daju sa takto pripravit aj lacnejsie sorty - Gunpowder, Chun Mee, China Sencha, ...?
Re: ledová příprava
Jo, určitě jo, ta čínská "sencha" by měla být rozhodně v pohodě, ty ostatní snad taky, Gunpowder nevím, ale rozvinout by se měl taky.
Nápoj jako nejsladší rosa z nebes.
茶
碁 go
茶
碁 go
Re: ledová příprava
Gunpowder jsem zkoušel a nic moc. Hořký jako blázen a chuť nijaká jinak. Nedoporučuji
Re: ledová příprava
Zdravím Vás !
Připojím se do diskuze. Piji pouze japonské čaje a přípravu pomocí ledu znám právě z přípravy vyšších tříd čajů sencha či gyokuro. Experimentování je všeobecně u pití čaje velmi důležité, protože každý si musí najít cestu k tomu co mu chutná. Obecně čím studenější voda tím méně hořkosti s svíravosti. Díky takovému experimentování se z jednoho čaje dá dostat mnoho chutí. U tohoto způsobu přípravy dostanete jen velmi malé, ale koncentrované množství čaje, které zanechá v ústech dozvuk čaje na dlouhou dobu. Nemůžu si odpustit poznámku, že takzvaná čínská sencha se na tento způsob přípravy vůbec nehodí. Jinak u japonských čajů netřeba lístky oplachovat či prolívat. Stačí do vyhřáté konvičky dát suché lístky a přímo na ně led. Ale jak jsem řekl, fantazii se meze nekladou a každý ať pije čaj jak mu chutná.
Přidám pár fotek - sencha Kumpu z Ippodo.
Připojím se do diskuze. Piji pouze japonské čaje a přípravu pomocí ledu znám právě z přípravy vyšších tříd čajů sencha či gyokuro. Experimentování je všeobecně u pití čaje velmi důležité, protože každý si musí najít cestu k tomu co mu chutná. Obecně čím studenější voda tím méně hořkosti s svíravosti. Díky takovému experimentování se z jednoho čaje dá dostat mnoho chutí. U tohoto způsobu přípravy dostanete jen velmi malé, ale koncentrované množství čaje, které zanechá v ústech dozvuk čaje na dlouhou dobu. Nemůžu si odpustit poznámku, že takzvaná čínská sencha se na tento způsob přípravy vůbec nehodí. Jinak u japonských čajů netřeba lístky oplachovat či prolívat. Stačí do vyhřáté konvičky dát suché lístky a přímo na ně led. Ale jak jsem řekl, fantazii se meze nekladou a každý ať pije čaj jak mu chutná.
Přidám pár fotek - sencha Kumpu z Ippodo.
Re: ledová příprava
Neobvyklá příprava čaje. Musíš být fajnšmekr
Zajímalo by mne, jestli vnímáš nějaké účinky po vypití takto připraveného čaje, myslím tím, jestli cítíš například nějaké povzbuzení.
Zajímalo by mne, jestli vnímáš nějaké účinky po vypití takto připraveného čaje, myslím tím, jestli cítíš například nějaké povzbuzení.
Re: ledová příprava
Nevnímám zásadní rozdíl mezi účinkem japonského zeleného čaje připraveným takto nebo jinou metodou. Ale japonské čaje si již nedávám na večer, protože už sem kolikrát ležel v posteli a marně se snažil usnout
Příspěvků: 40
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník