Reakce okolí na Váš koníček

<<

joda

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 1480

Registrován: 13. 8. 2011 14:27

Příspěvek 25. 3. 2013 21:49

Reakce okolí na Váš koníček

Zajímalo by mne, jak reaguje vaše okolí na Váš čajový (ale i jiný) koníček intenzivnějšího charakteru? Odsuzuje jej, ignoruje, kroutí nevěřícně hlavou, podporuje, obdivuje, zapojuje se do něj?
<<

Michaeles

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 285

Registrován: 25. 11. 2012 20:52

Příspěvek 25. 3. 2013 23:36

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Nejdřív každý kroutil hlavou a říkal mi že jsem čajíčkář a zase jdu nazpátek ve vývoji. No a nakonec jsem do toho zasvětil 2 kamarády a už se ani oni nemohou čaje pustit :) Ale vždy se najde někdo kdo to odsuzuje a kdo se vám to snaží zprotivit (třeba i moji rodiče) - když si rozdělám celou tu aparaturu tak na mě vždy koukaj jak na blázna, ale snad i oni si začínají už zvykat.
<<

Assam

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 334

Registrován: 4. 9. 2009 16:52

Bydliště: až tam...

Příspěvek 26. 3. 2013 09:14

Re: Reakce okolí na Váš koníček

To je otázka vskutku zaújimavá. Rodičia napríklad prijali moje čajovanie, avšak mama nechce čajovú patinu nikde vidieť :D .. to by bolo moc umývania.
Moji priatelia to viac než chápu a občas si začajujú so mnou, niektorí sú sami čajomili. A ostatné okolie to vníma so záujmom alebo s rezervou.
Niektorí sa vypytujú, iní krútia neveriacky hlavou. S čím sa stretávam najčastejšie je, že keď rozprávam o tom aké je byť, alebo že som bol "zčajovaný" , tak ľudia sa čudujú, mysliac že to nejde byť sčajovaný ..
Kedysi na strednej na intráku keď som čajovával , tak sa pár ľudí pridalo, i keď sa teraz tomu nevenujú .. spoznali to, a spomínajú v dobrom, a to ma moc teší ^^
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
<<

Pyroh

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 195

Registrován: 1. 4. 2011 19:46

Příspěvek 26. 3. 2013 10:13

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Výhoda byla, že u nás doma v podstatě pořád někde byla konev s čajem, takže na čaj samotný se nikdo divně netvářil. Trochu se divili dražším čajům, ale že bych musel někdy tajit ceny jako kolega ve vedlejším tématu, tak to naštěstí ne. I teď se s rodinou rádi posadíme u čajového moře a popijeme spolu.

Přítelkyně tak nějak měla nabídku, kterou nešlo odmítnout. Buď se zřekne ďábla v podobě pytlíkáčů a přijme jediného pravého boha, puerh, či bude obětována. No, zvolila moudře přechod na víru v puerh :-) Ne, tak dramatické to nebylo, stejně jako já si k puerhu cestu našla v podstatě sama. A pohanský ranní obřad uctívání pytlíkáče vzácně provedu i s ní...

Tj. spíš mi přijde, že žiju v čajově pozitivním prostředí a možná i to prostředí trochu rozšiřuji.
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 26. 3. 2013 10:46

Re: Reakce okolí na Váš koníček

ja sa trosku rozpisem pretoze moje okolie je trosku pestrejsie

CR: vseobecne v cechach je povedomie dobre, ludi to nezaskoci
SR: tu je sranda, 99% populacie si mysli, ze caj je ten ponozkoidny vyluch z pytliku a to aj v pripade, ked sa s nimi bavite o cajovni ale za posledne roky sa to lepsi :-)
rodina: tych mam zmaknutych, uz nejaku dobu vedia, ze som tvrdohlavec tvrdohlavy a akykolvek ich argument prinajhorsom splachnem genetickou vyhovorkou, s cajmi som zacal na vyske, takze ma uz aj tak nemali pod kotrolou :-)
manzelka: spoznala ma uz ako cajomila, zaciatocnika, a aj ked ma sama rada caje, sem tam nechape moje nadsenie a to, ze clovek by sa mal pri caji pozastavit a nie robit dalsi kopec veci (snad to nebude citat je regnuta na forum tiez, Ahoj Dasi lubim ta)
svokrovci: klasicky SR pristup na pytlik ale potom, co som im to ukazal pochopili :-)

celkovo to nieje tak zle aby som dostal vynadano (manzelka sa nerata :-) ) ale to uz bude asi mojim vekom, kazdopadne par ludi v mojom okoli sa uz dalo na cestu caja, co je fajn si mat s kym zacajickovat :-)
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
<<

lesasyn

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 816

Registrován: 1. 6. 2011 06:13

Bydliště: Choceň

Příspěvek 26. 3. 2013 11:16

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Velká část lidí kolem to bere naprosto přirozeně - většina z nich čajuje, nebo o čaji (myslím tím čaj a né pytlíky) alespoň něco ví.
Kapitola sama o sobě jsou rodiče :D , ale ty spíše zarážela jen cena nádobíčka a čajů. Ostatně, byli radši, když jsem většinu svého volného času trávil v čajovně a né v hospodě jako ostatní.
A přítelkyně - ta už mi dává seznam, co jí mám koupit, když razím do čajky :D I když občas s úsměvem a s kroucením hlavy slyším: "Cože? další konvička/miska? Nemáš jich už dost? Já mám dvě skříňky s oblečením a ty máš dvě s nádobíčkem..." :hh)
<<

cajovnicka.ic.cz

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 118

Registrován: 23. 1. 2011 17:14

Bydliště: Vysočina

Příspěvek 26. 3. 2013 15:35

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Na začátek k tomu startu s čajováním - pohled ze strany rodiny byl chápavý, první čaj jsem dostal od kamaráda a pak už se to vezlo. Myslím si, že 100x lepší byl pohled jak čajuji, než jak kdybych domů chodil po čtyřech.
Co se týče rekce z okolí - zaznamenávám různé reakce, dle typu lidí - omezenější chlápci říkají že místo čaje mám jít na pivo a kroutí hlavou, starší předpojaté drbny z práce si o mě povídají jaký nejsem feťák že se ujíždím na čajích, sestra nedokáže pochopit jak mohu pít hlínu a zeď (hei cha, shu puerh) a pak hypermarkeťáci, co když uslyší cenu, tak je bolí kapsa. Převážně se setkávám spíš s odtažitými reakcemi, v případě nabídnutí šálku či vzorku jsou reakce spíš "je to zadarmo tak co" - takže čaj vypijí a třeba i moc chutná, ale při nabídce že bych při příští objednávce vzal víc se stáhnou. Nejhorší reakce lidí jsou, když se podivně dívají, jak jdu ulicí s kalabasou a srkám matéčko, to jediné asi opravdu nepobírají :-))

Ale zkušenosti nemám jen negativní, moje manželka propadla čaji úplně stejně jako já, pár kolegů z práce a i přátelé se vydali cestou čaje, moje rodina k obědu chystá zelený čaj, pár lidí si ochotně a s radostí z nového poznávaného vyměňuje vzorky, takže pokrok tu je :-)) Nejvíc mě těší, jak si lidé okolo mě oblíbili matéčko, právě budu objednávat a ptají se jaké mají vzít a chtějí i radu. Trochu mě mrzí, že poslední dobou není zájem o veřejné degustace, v minulosti to bylo vždy spíš malé přátelské setkání, jez zřídkadky zavítal někdo kdo se chce o čaji něco dozvědět nového. Ale což, v době internetu se informace najdou z pohodlí domova a pokud lidé čajují doma/venku, chápu to, já tak relaxuji nejradši Zhong zl :teadrinker:
Každý týden nová nezávislá degustace.
http://www.cajovnicka.4fan.cz
<<

Pavel S.

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 37

Registrován: 25. 3. 2013 22:28

Bydliště: Západ

Příspěvek 26. 3. 2013 16:55

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Reakce rodiny když jsem začal čajovat, byla jako vždy když jsem něco začal dělat. Když jsem si pořídil prvního hada,byl jsem blázen. Když psa, léčil jsem si mindrák. Když čajovat byl jsem buddhista číňan aj. Časem si na to zvykli a přestali to řešit. Dneska jen sem tam zaslechnu,když si na zahradě pod pergolou dělám kung fu se vším všudy, že je to ztráta času, že pytlíkáč je rychlejší. Bláhoví to lidé :D v dnešní uspěchaný době jsem rád,že mám kousek toho naprostýho klidu.


Reakce okolí je naprosto očekávaná, jakmile člověk začne dělat něco co není v souladu z normálností!!!(podle nich cígo pívo kořalka) tak je pro ně nenormální. Měli by se spíše zamyslet co a jak dělají oni samotní, čím si zpříjemňují život,kde mají ten svůj koutek klidu.

Je až s podivem, že největší reakce je na stránku finanční. Nejvíc mě dojímá když sliším od někoho s cigárem u pusy ,,ty si blázen 500kč za čaj'' o tom kolik stálo nádobí ani nemluvě.

Nejhloupější reakce jsou bohužel od dosluhující generace, čajovali jsme s kamarádem na odpočívadle jedné frekventované cyklo stezky a stezky pro pěšáky a pejskaře. Starší dámy s jezevčíkem po shlédnutí co děláme okomentovali naše konání slovy ,, feťáci už by to ti policajti měli začít řešit¨ Tohle prostě člověk nechápe. Já takové řeči neřeším,ale kamarád je prudší povahy, tak paní vysvětlil, co že to fetujem a upozornil jí,že má psa bez známky a bez košíku. Což by mohl on nahlásit policiji jako přestupek.
Žijte dlouho a blaze.
<<

koalic

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 82

Registrován: 19. 6. 2012 15:37

Příspěvek 26. 3. 2013 17:03

Re: Reakce okolí na Váš koníček

No u mě to bylo spíš tak, že během prvních pár měsíců extrémního nadšení, kdy jsem za to utrácel opravdu dost (začátky .. ), tak byli rodiče celkem skeptičtí, to bylo pořád - dáváš do toho tolik a za měsíc tě to přestane bavit. Babička mě ze začátku v čajích podporovala, takže alespoň někdo :-)

No a po dvou a půl letech mé cesty čajem už si členové rodiny zvykli - a to, že za konvičku dám k tisíci a čaj za 300 je klasika, už přijímají v pohodě (ani ty ceny už nemusím tajit :) Paradox je, že jediný, kdo to mé utrácení už moc nechápe, je moje babička .. :D
<<

chawangpu

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 160

Registrován: 5. 3. 2011 21:43

Příspěvek 26. 3. 2013 23:18

Re: Reakce okolí na Váš koníček

U mne byly nejhloupější reakce u spolužáků. Tedy lidí se kterými bych se normálně nstýkal kdybych nemusel. Jinak se spíš obklopuji lidma, jež čajum hoví stejně. No a rodiče mi nikdy nic nenamítali, pokud nebyl všude rozcamraný čaj :D . No a děda nejdřív na různé puerhy koukal s nedůvěrou a pořád se ptal jestli to neni nějaká droga, a nakonec začal pít tmavé minituocha po kilech místo kafe :smile:
<<

Inhereth66

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 179

Registrován: 22. 3. 2009 17:10

Bydliště: Trnava

Příspěvek 28. 3. 2013 22:37

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Ja som zazil velmi pozitivne reakcie od kolegov na fakulte hned ako videli moje cajovanie si o tom vyziadali prednasku takze asi ich to zaujalo. Na par ludoch to dokonca zanechalo nasledky ze presli zo sackovych na sypane, to povazujem celkom za uspech. Ja som sa k caju dostal vylozene ako k chutovemu zazitku tak ako k dobremu vinu, jedlu alebo hocicomu inemu. Teraz sa pri tom viem aj oddychnut, ale osobne sa nestotoznujem s pohladom ze pitie caju je nejaka trancendentne duchovna cinnost viac nez hocico ine. Rodicia reaguju v podstate pozitivne a ludia z blizkeho okolia tiez niekolko z nich som uz obratil na pravu vieru :D
Nature uses only the longest threads to weave her patterns, so that each small piece of her fabric reveals the organization of the entire tapestry.
R.P.Feynman
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 9. 4. 2013 20:36

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Predtim som pil tiez caje sackove a postupne ked u nas otvorili predajnu pod sanny tea tak som skusil prvy sypany a uz sa to rozbehlo, teraz viem ze v sanny tea uz nikdy nebudem nakupovat... radsej www.teatrade.sk, mam 19, zacinam cajovat a musim vam povedat, ze som sa este nestretol s pozitivnou reakciou. Na Slovensku je to hrozne. Pred mesiacom som si obstaral svoj prvy zhong, zlievatko, 3 misticky a termoska = cca 40 euro vsetko, tak rodicia mi na to povedali ze naco minam tolko penazi za take somariny a este som ta ani nevidel cajovat, nebudes to vyuzivat , ne ze by som si kupil nejake oblecenie!!!!... Cerstve zelene caje budu az v maji :( takze kym si ich objednam, tak bude musiet zazivat este tento teror a ani cajove more si po tomto zazitku tak skoro nekupim, zatial tacka :( Je to velmi smutne, ze ked nemate v blizkosti ziadneho cloveka s kym sa o to mozte podelit, ved predsa najvecsi zazrak na tom cajovani je ked sa vas niekto opyta ze ci mu nenalejete :D a vycari mu to usmev na tvari :) u nas doma asi tazko ... takze na Slovensku cajovanie nie je este ani v plienkach. Ako hovorim, po tomto zazitku som normalne rozmyslal, ze prestanem cajovat a spravat sa ako normalny clovek (podla mojich rodicov som cudak :( ), ale nie vzdryal som a nevydam sa aj kebz si okolie neviem co myslelo ... :) ale hovorim vam, som z toho velmi smutny ze rodicia to neprijali :((( ale mam uja, ktora ma rad bio veci, je pekar, pecie bio chlieb a predpokladam ze ked mu ukazem moje hobby tak sa hned chyti :)
<<

Assam

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 334

Registrován: 4. 9. 2009 16:52

Bydliště: až tam...

Příspěvek 10. 4. 2013 08:11

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Ono napríklad aj mne rodičia vraveli, že ma to prestane baviť, že to je len taká chvíľková záležitosť, .. veľa sa od vtedy zmenilo čo mi to povedali, ale čajovanie mi ostalo. Tiež sme si nevedeli nájsť cestu k iným čajmilom, alebo skôr sme mali pocit že sme v tom asi sami, ale časom zisťuješ, a to ma teší, že je nás stále viac.. napríklad už na konci strednej som spoznal dosť ľudí, čo možno nie sú echt ortodox tea way. ale venujú sa čaju nadštandardne. a teraz na VŠ sa mi zdá že veľa ľudí keď sa premávam po intráku so zhongom pozerá s pohľadom znalým, čo je tiež potešujúce, ale to je možno tou ČR :)
Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 10. 4. 2013 09:52

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Farky nic sa neboj to ich prejde ;-)
ono na tom nasom malom slovensku aj zalezi z akeho si mesta niekde, je to lepsie niekde horsie, o mne si rodicia tiez mysleli, ze so mna bude cudak a ze si nenajdem zenu (na zaklade toho, ze jeden ich znamy, co ma rad caje tak dopadol), no a vysledok? v maji svadba, zenu som na caje naucil a cakame nas maly cajovy prirastok :-), kasli na reakcie okolia, ked budes mat cerstve caje (btw cerstve zelenace uz su ;-) ) par krat im ich pripravys a vtedy sa vacsinou to vnimanie tych ludi zmeni (nevravim, ze sa otocia na cajovu cestu ale pochopia, co asi natom vidis)
len trpezlivost z barbarmi :-)
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 10. 4. 2013 22:53

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Jamo, gratulujem k ocakavanemu cajovemu prirastku a dakujem za povzbudenie :) a zelene caje viem ze uz su, v kammennych obchodoch a cajovnach urcite, ale na internete este vsade pise 2012 (na Slovensku). Tak dufam ze sa, ako vravis, aj mojim rodicom po vypiti ich prveho ozajstneho caju zmeni zmyslanie... :)
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 15. 4. 2013 19:59

Re: Reakce okolí na Váš koníček

ludia, musim vam nieco povedat :) Dnes som si objednal poslednu vec na moje cajovanie - Cajove more 23x23x4,5 bambus za 26€ (niekto povie mozno ze drahe, ale ja to mam ospravedlnene :D som mlady, sprosty... :D ), Avsak teraz kupujem prislusenstvo za nie peniaze rodicov (ktore mi uz davno dali nech si kupim "co chcem"), ale kupujem to more za moje vlastne nabrigadovane peniaze :( :D tak dufam ze nebudu na mna tak kricat ako ked som kupoval za tie ich peniaze :D ale bude to saleny dom :D asi ma poslu na psychiatriu s odovodnenim, ,,ze nas 19 rocny pubertiak si nekupuju drahe mobily, tricka, alkohol, cigarety a vsetko co si ma chlapec v jeho veku kupovat ... ale si kupuje cudne veci na cudne cajovanie" :D Preco to nevedia pochopit :( Ked vasi rodicia neuznavali niektore veci co robite, ako ste to vnimali? Ako mam zmenit ich postoj k tejto veci?
<<

tomdo

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 244

Registrován: 27. 7. 2009 11:41

Příspěvek 15. 4. 2013 20:09

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Prostě vytrvej a snaž se je do toho zapojit. Já jsem u mámy kdysi došel takového pochopení, že nakonec ona mě pobízela, abych připravil čaj. ;-) Ale kdyby to nevyšlo, jsi snad už starý dost na to, aby sis hleděl svého - sám musíš vědět, proč to děláš a že je to dobré. Nenech se odradit. Taky mě ze začátku považovali za šílence, ale pak to někteří pochopili, jiní se s tím nějak smířili a prostě přijali.
Nápoj jako nejsladší rosa z nebes.

碁 go
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 4. 2013 20:14

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Já to dělal tak že jsem řekl " okolí " mám super čaj, ale nedám vám ochutnat, jelikož tohle by si laik nevychutnal. Okamžitě začali všichni loudit. :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

pacatom

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 32

Registrován: 21. 11. 2010 12:14

Bydliště: Kutná Hora

Příspěvek 18. 4. 2013 18:16

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Když jsem začal pít čaj na základce,tak sem slyšel od spolužáku že jsem hipík budhista apod. .Na střední škole jsem měl ve třídě 1 čajomila.A tam to bylo každému jedno.No a mamka to brala v pohodě :) a někdy si senmou misku čaje též dá :)
<<

nerow

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 482

Registrován: 6. 5. 2013 09:30

Příspěvek 11. 5. 2013 23:46

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Okolí bere koníček vřele. Občas se spíše diví vyšším cenám za čaj. Obdobně to mám i s druhým dosti netypickým koníčkem, též finančně náročným. Jsem AFOL (Adult Fan Of Lego). Stavím pro sebe nebo na výstavy modely z lego kostek se středověkou tématikou např. můj výtvor na minulou výstavu. Momentálně bude 1.6 na Lipno Pointu vernisáž největší české výstavy AFOLů, tak jestli je někdo poblíž, určitě se zajděte podívat :-)
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 1. 6. 2013 14:34

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Mali ste pravdu, že po ochutnaní prvého čaju sa myslenie ľudí zmení. Moji rodičia sa zmenili už po ovonaní prvého čaju :) Bol to darjeeling. Po ochutnavke sa ho nevedeli nabažiť :D Potom mi mama dokonca povedala že nabudúce môžem objednať Puerh, že by veľmi ráda ochutnala :) Už chcela aj dokupovať mištičky, lebo že vraj mám málo :D Oco nie je na čaje, ale chápal to, on je iba na pigi čaj :D :D :D Vadila im však jedna vec, že v tom nemali cukor :e-ek: :D Takze moje prvé čajovanie dopadlo v pohode :)y len to umývanie potom :eek: Už sa neviem dočkať keď príde niekto na návštevu a ja mu dám ochutnať :)
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 4. 6. 2013 11:10

Re: Reakce okolí na Váš koníček

tak si vymysli, ze cukor tie mysticky nici :-)
kazdopadne super vysledok
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 4. 6. 2013 19:56

Re: Reakce okolí na Váš koníček

Dnes sa mi stala take vec: Cajujem zatial len kratko (par dni) a dnes ku mne do izby pribehol moj 3 rocny brat a povedal: ,,mami ! aha robi si cajik" chapete??? Dokazal hned poznat ze naco sa to nádobí pouziva a to gaiwan a misky videl len asi raz ! A som mu dal aj ochutnat a povedal ze mu chuti :) Bol to zelenáč. Ani tak nejde o to ci zacne s cajovanim, ked vyrastie, ale o to ze to pozna, uz vie na co sa pouziva gaiwan, ako vyzeraju cajove listky atd. Takze ked sa s tím niekedy v buducnosti stretne, bude to uz poznat. Aj ked na Slovensku je velmi mala sanca ze stretne cajomilov :(
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 10. 6. 2013 09:04

Re: Reakce okolí na Váš koníček

nevesaj hlavu lepsi sa to, ved si to vezmi, ze cajovne dorazili uz aj k nam na saleny vychod :-)
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
<<

Gwynnbleid

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 403

Registrován: 29. 7. 2009 15:00

Bydliště: Bratislava, Slovensko

Příspěvek 26. 6. 2013 13:50

Re: Reakce okolí na Váš koníček

FarKy píše:Dnes sa mi stala take vec: Cajujem zatial len kratko (par dni) a dnes ku mne do izby pribehol moj 3 rocny brat a povedal: ,,mami ! aha robi si cajik" chapete??? Dokazal hned poznat ze naco sa to nádobí pouziva a to gaiwan a misky videl len asi raz ! A som mu dal aj ochutnat a povedal ze mu chuti :) Bol to zelenáč. Ani tak nejde o to ci zacne s cajovanim, ked vyrastie, ale o to ze to pozna, uz vie na co sa pouziva gaiwan, ako vyzeraju cajove listky atd. Takze ked sa s tím niekedy v buducnosti stretne, bude to uz poznat. Aj ked na Slovensku je velmi mala sanca ze stretne cajomilov :(


pokial si v Bratislave, tak to mas bez problemov. casto sa tu riesia aj kadejake outdoorove cajovacky
Další

Zpět na Off Topic

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz