Čaj a zdravá výživa

Jíte zdravě?

Ano
10
40%
Ne
6
24%
Snažím se
9
36%
 
Celkem hlasů : 25
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 21. 2. 2014 20:33

Re: Čaj a zdravá výživa

Myslím že jsi to nepochopil. To co popisuješ je drahé, ale netvoří to hlavní součást stravy. TO je jako koření :-)
Hlavní jsou obiloviny, lušteniny, chléb, pohanka, atd... to pak posypeš seminky, dáš tam kapku oleje. Já mam litr panenského olivoveho oleje za 109 kč a mám ho déle než rok! Tempeh, tofu, seitan... v to je pro nás " maso " a stale je to levnejsí než klasické maso. K tomu si dás , rýži, soju, atd....
To co jsi psal není hlavní, to je jako pro masožravce, proscutto - sušené maso, šunka, biftek, proste to TOP.
Nikdo prece nebude jist k obedu 200g datlí nebo masožravec 200g sušeného masa :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Stan

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 901

Registrován: 1. 12. 2009 18:07

Příspěvek 21. 2. 2014 20:46

Re: Čaj a zdravá výživa

No, já teda nevím, ale vegetariánství ( úplně nechápu tu neustálou potřebu veganství, ale respektuji to), vychází mnohem, levněji. A to dokonce ikdyž se srovná s nejlevnějším stravováním "masožroutů". Dzin mě teď předběhl, ale má stoprocentně pravdu. My máme např. enormní spotřebu extra virgin oleje a to 4 L za rok. Ale jsme čtyři (tři dospělí a jeden patnáctiletý puberťák) a v létě hostíme spoustu kamarádů o víkendech na grilování. A to je panečku něco salátů! A tak byse dalo pokračovat. Ono totiž jedno kilo masa "stojí desítky, případně stovky kil obilovin, luštěnin, soji atd.! A ty datle a hrozinky a chilli? No to jsou důležité věci, ale tak na úrovni těch našich čajů! Lahůdky. :-)
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 22. 2. 2014 00:29

Re: Čaj a zdravá výživa

Aha, tak teraz uz v tom mam jasno :) Dakujem za objasnenie :)
<<

Dandelion

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 13

Registrován: 22. 2. 2014 13:50

Příspěvek 22. 2. 2014 14:26

Re: Čaj a zdravá výživa

Na co mi přišlo vhodné reagovat po tom, co jsem vlákno proletěla. K názorům, se kterými nesouhlasím se vyjadřovat nebudu vzhledem k hádavosti některých uživatelů :).
A pokud někomu "vykrádám myšlenky", velice se omlouvám.

K vlivu čaje na ledviny:
K zatížení dochází, pokud je čaj konzumován v nesprávném množství. Při zvýšeném množství čaje dochází k močopudnému účinku, který odvodní ledviny a ty potom trpí (stejný efekt má kupříkladu káva) k vyvážení je potřeba doplnit ztráty tekutin.
Při jedné dávce kupříkladu zeleného čaje na více nálevů - někdy se doporučuje pít až do "čisté vody", za což by mě však někteří fanatikové ukamenovali na místě, takže pít dokud má pro vás přijatelnou chuť a kombinovat s dodáváním čisté vody, ale příliš často nepraktikovat jedno-nálevové (byť ne tzv. cloumáky) dýchánky. Nedělá to dobrotu. Ledviny a celá vylučovací soustava jsou potom zatížené jen objemem, tudíž u pití čaje myslet, kolik si "můžete dovolit" - množství přijímaných tekutin vhodných pro organismus se u každého člověka liší, často deklamované množství 3l/den je přeceňované.

A také je vhodné pít čaje v bio kvalitě, kvůli aditivním látkám používaným v zemědělství (což asi zmiňuji zbytečně).

K vlivu čaje všeobecně:
Povzbuzuje, zelený má v sobě třísloviny pomáhající trávení, stimuluje oběhovou soustavu, obsahuje některé alkaloidy, stopy minerálních látek.
Při dobrém zdravotním stavu jedince tedy nemůže ublížit (pokud není podáván v extrémních dávkách, ale i ta nejlepší látka škodí, když je jí moc, že ano).

Vliv čaje na dlouhověkost - podle mě víceméně pitomost, dokud čaj neobsahuje antioxidanty (zpomalují stárnutí). Pitomost v tom smyslu slova, že to celé stojí spíš za komplexností životního stylu, který bývá často spojen s konzumací čaje. To znamená, že pokud zbytek vašeho života bude rizikový (strava, prostředí, aktivity), tak čaj to nezachrání.
Dlouhověkost, zejména v částech asie, není zas tak neobvyklá. Nebo nebývala.


K vyšším cenám za veganské/vegetariánské jídlo:
Hodně záleží na tom, jak svou stravu člověk postaví. Není vegetarián jako vegetarián.
Sójové a podobné produkty, oříšky, zrníčka, semínka etc. jsou dražší, ano. Ale v poměru s masem to vyjde většinou stejně s malým nuancemi.

Kupříkladu balíček tofu vyjde okolo 30,- až 40,- Kč (na Slovensku do 2 eur, vyptáno) - jsou tam obvykle dva až tři plátky tofu, ze kterých už si oběd uděláš (mně osobně to vyjde na jeden a půl jídla) a při doplnění zeleninou se cena jídla zprůměruje na normál. A tak je to zhruba se vším podobným. Taky je otázkou, jestli je opravdu vhodné šetřit na jídle.
Podle mě je nejvíc cenový záhul "začátek" vegetariánství, kdy si člověk nakupuje věci "do zásoby" - tzn. ty, které ti déle vydrží (oleje, pasty, těstoviny, luštěniny, etc.).

Pravdou je, že ty běžné - přímo vegetariánské/veganské - produkty (vege pomazánky, "paštiky" a podobně) v obchodech jsou drahé, ale ušetřit se dá jejich výrobou doma.
Nechtěla jsem tady odkazovat na nějaké další stránky, ale třeba tady http://veganotic.blogspot.cz/ jsou podle mě cenově dosažitelné recepty, doporučuji pročíst.

Edit: Jo a k omývání sušeného ovce, které je kupované a není v bio kvalitě: +1000 bodíků, síra není úplně dobrá.
:-)
Naposledy upravil Dandelion dne 22. 2. 2014 16:31, celkově upraveno 1
<<

Stan

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 901

Registrován: 1. 12. 2009 18:07

Příspěvek 22. 2. 2014 14:59

Re: Čaj a zdravá výživa

Dandelion,
Jste li dáma, miluji Vás! :-)
Stan

Stane, na tohle PM radějí, Tvá žena už mi píše email abych Ti zrušil registraci! :-)))
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 22. 2. 2014 16:18

Re: Čaj a zdravá výživa

No, v postate velká čast z toho tu zazněla, ale opakování matka moudrosti, že?

Nicméně nejak nechápu tu pasáž o antioxidantech, čaje jich mají mnoho přece :-) Pochopitelně čaj není jediný faktor na svete co prodlužuje život, jestli to tak bylo pochopeno tak jsem to asi špatně formuloval. Jde tu o to, že čaj jako takový má v sobe krom antioxidantů, mnoho dalších prospešných látek na náš organizmus, je to částečně živá strava bez ostatních hnusů jako konzervatnů, barviv, etc.... Bohužel mnoho výzkumů zkoumá čaj jen jako pytlíkový odpad a pak jsou přitomné látky co pochopitelnš zatěžují náš organizmus, to je to s čím asi težko něco uděláme.

Ale i tak si troufnu tvrdit, že ten kdo celý den ji fastfood, maso, salámy, a behem dne vypije pár šálků čaje co je kvalitní bude na tom lépe, než človek co ji vše jako ten predchozi a jeho pitný režim je energiták, cola a alkohol.

DLouhovekost, tam to je jasné, nejen co človek pije, jí a dýchá, také geny a mnoho dalších faktorů. Ale mnoho studií, apson na zvířatech potvrdila, že když jim byl podávan kvalitní zelený čaj, žila ta zvířata o dost déle. Ano jsou to jen pokusy. Ale ji si myslím že praktický všichni na tomto foru pijí čaj z jiného důvodu než je dlouhovekost. :-)

Ano, jeden hustý šálek assamu musi s ledvinami porádně zatočit. Ale např. zelné čaje typu long jing, to přece je jen mineralizovaná a obohacená voda :-) Dryjáky typu assam CTC plus mléko a tuna cukru moc užitku nepřinese. Lidé co jejich jediný pitný režim je 8 šálku super silné kávy, tam ledviny cosi zažijí :-) Jednoduchý ukazatel je to co z nás vychází, pokud někdo málo pije a to málo je káva, pytlíkovy nebo nedejbože ovocný čaj plny éček plus cola, tak i to pak vypadá. Ale pokud je rozumně udělaný nálev je zdravý prospěšný. Ano, téměř všechny kvalitní čaje jsou organické a čisté. Ale bohužel jsou i tací co si to myslí o čajich u vetnamských stánků kde pul kila stoji 100kč, tam to opravdu je jiné, ikdyž lepší než asi pytlíkáč.

Také je dpležité brát u čaje tu druhou stránku, kterou někdo uplně záměrně opomíjí, a to je stárnka energetická, duchovní.... ale mnoho lidí co jsou jen materiálně založení, jediné co v tomto smeru uznají je láska a nenávist. :-)

Jinak k pomazánkám z luštěnin, to jsme tu psali že jsou drahé, ale pokud si je človek udela sám jsou za zlomek ceny, také se to tu řešilo, ale co mě na tom baví nejvíc, jsou ty chuťové variace co si člověk sám namíchá. :-) a to mě fakt baví!
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Dandelion

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 13

Registrován: 22. 2. 2014 13:50

Příspěvek 22. 2. 2014 16:43

Re: Čaj a zdravá výživa

Některé příspěvky jsem jen proletěla, pokud se něco opakuje a je to vyloženě do očí bijící, tak asi kvůli tomuto.

Nevyznělo, jen jsem chtěla trochu zmírnit eufemismus a zdůraznit, že to není jediná složka. U antioxidantů jsem použila špatnou formulaci. Chtěla jsem tím vypíchnout, že ty jsou tam klíčové ve vlivu na dlouhověkost v nadsazeném významu.
Víc k tomu nemám co říct. :-)

Jen snad ještě - ne každý pytlíkový čaj je špatný (ačkoli ano, v ČR je to bída, v Anglii už tolik ne, stále však platí pravidlo, že jistější je zajít pro kvalitu jinam, než k čaji z pytlíku).
A ovocné "čaje" (snad by bylo lepší použít termín nečaje, ovocné směsi) nemusí být plné E (a teda také ne všechna E jsou špatná, nutno dodat) - sama si je dělám doma ve formě tzv. pečených "čajů" a nemyslím si, že bych si tím zkracovala život.

Ad pomazánky: Zkuste avokádo, citron, olivový olej a cizrnu, dokořenit podle chuti. Fantastické.

A mnohem víc než dáma jsem slečna. :D
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 22. 2. 2014 17:06

Re: Čaj a zdravá výživa

Ano pochopitelně, je to relativní, já daval na hlavni poratál tea-earth i kvalitní pylíkové čaje, zejmená červené yun¨nany. :-) Ale myslím právě testy co jsme zde probírali, je tu i odkaz na to nekde.

To je to o čem tu máme vlákno, domácí příprava potravin, to jsme uplně jinde pak :-) tož tedy vítej do řad domácích kutilů i v oblasti jídla a pití :-)) Není E jako E, ale pokud se lidé baví o E tak hlavně o tech špatných, jiste nebudeme resit beta karoten či kyselinu ascorbovou :-)

Nedávno se tu někdo ptal na pečený čaj, mohla bys dát recept do vlákna o domácí připravě potravin?
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Stan

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 901

Registrován: 1. 12. 2009 18:07

Příspěvek 22. 2. 2014 17:49

Re: Čaj a zdravá výživa

:-)
Moje žena právě sedí vedle mě. Dal jsem jí to přečíst. Ačkoli neholduje diskusím na jakékoli téma, shodli jsme se. (Btw.Ukázal jsem jí i Tvůj post, Dzine.)
Slečna Dandelion popsala přesně náš pohled na věc. Prostě shoda.
Díky za angažovanost,a čistý pohled na věc, Dandelion, a vítám na fóru. :-)
<<

vaassa

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 37

Registrován: 9. 9. 2012 19:02

Bydliště: Vyškov

Příspěvek 22. 2. 2014 21:07

Re: Čaj a zdravá výživa

Dobrý den, může mi zde prosím někdo poradit jak se vypořádat s častou chutí na sladké? Děkuji
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 22. 2. 2014 21:22

Re: Čaj a zdravá výživa

Na jakou sladkost konkrétně? To může mít hodně příčin. Základ je, nemít ty sladkosti po ruce a nejlépe nemít je doma. Místo toho zkus oříšky, semínka, sušené ovoce nesířené.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Dandelion

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 13

Registrován: 22. 2. 2014 13:50

Příspěvek 22. 2. 2014 22:12

Re: Čaj a zdravá výživa

Chuť na sladké
Bude odcházet postupně, nikdy nezmizí hned. Takže jediné, co pomůže, je postupně snižovat dávky nebo začít šokově.
Tzn. nezdravé sladké omezit úplně. V běžném životě zahodit bílý cukr, nahradit přírodními sladidly (sirupy z rýže, datlí a podobně, stévie, medy...). Místo obligátních sladkých tyčinek začít konzumovat zmíněné zdravější varianty z oříšků, ovoce.
Pomáhá dopřávat si výrazné chutě - ostrost, hořkost. Chutě na sladké mi po nich většinou mizí.

Co nikdy nefunguje, je zakázat si jakékoli sladké včetně zdravého.
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 23. 2. 2014 18:58

Re: Čaj a zdravá výživa

Este by som vam odporucal dalsiu skvelu potravinu a tou je CESNAK alebo CIBULA. Ja mam radsej cesnak a kazdy den si dam 1 strucik. Ked idem do lesa aj dva. Je to vyborny prostriedok na odpudzovanie hmyzu (vyskusane :) ). Treba rozžuť surovy strucik, nechat trocha vypalit hrdlo a pazerak :D a potom zapit, najlepsie cajom alebo pramenitou vodou. Ak vam vadi zapach, treba ho jest vtedy, ak si uz budete isty, ze nepojdete do spolocnosti :) Ja ho jem spravidla podvecer. Inac na zapach pomaha rozžutie troska petrzlenovej vnate :)

2 vaassa: ja si robim tzv. "suche musli". To su prazene vlocky zmiesane s orechami, semenami a susenym ovocim :)
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 24. 2. 2014 12:17

Re: Čaj a zdravá výživa

farky este zapijes troskou oleja a mas zaklad na peknu marinadu :-)

kupujes dufam nejaky poriadny cesnak a nie tu cinsku napodobeninu


btw. uz dlho som nevidel cesky cesnak v regaloch a ked bol tak pohnity :( kam sa podel minule roky sa predsa vratil a bolo fajn mat nieco, co ma grady

btw. nizkorozpoctova studenska strava ma zvyseny obsah cibule, jeden kamarat dokazal zit snad len na cibuli
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 24. 2. 2014 20:21

Re: Čaj a zdravá výživa

Ano, kupujem tu cinsku napodobeninu :D Mne sa zda, ze je to celkom kvalitny cesnak, ale toto leto budem nakupovat na trhoch :) Inac co je zle na zelenine a ovoci zo supermarketov? Kde potom kupovat? Len na trhu?

Poznam ludi, co cibulu jedia ako jablko :D Ja nechapem
<<

vaassa

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 37

Registrován: 9. 9. 2012 19:02

Bydliště: Vyškov

Příspěvek 24. 2. 2014 22:25

Re: Čaj a zdravá výživa

to Dzin: díky,ano taky myslím že pevná vůle je základ, ale na druhou stranu cítím že to tělo potřebuje, takže zkusím přírodnější alternativy.
to Dandelion: Vám také moc děkuji za rady, především mě zaujala "protilátka" v podobě ostrých a hořkých chutí :)
to Farky: to "suché musli" zní skvěle, vyzkouším, děkuji :)
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 24. 2. 2014 22:36

Re: Čaj a zdravá výživa

Ještě jako sladkost je vynikající chalva!
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 25. 2. 2014 09:15

Re: Čaj a zdravá výživa

FarKy píše:Ano, kupujem tu cinsku napodobeninu :D Mne sa zda, ze je to celkom kvalitny cesnak, ale toto leto budem nakupovat na trhoch :) Inac co je zle na zelenine a ovoci zo supermarketov? Kde potom kupovat? Len na trhu?

Poznam ludi, co cibulu jedia ako jablko :D Ja nechapem

nie kazdy supermarket je zly rovnako ako na trhoch nie kazdy stanok ma super ovocie a zeleninu

uvediem ti priklad na mrkve:
bezne mozes kupit mrkvu obyc, zvezok z vnatov a BIO
ta obyc neviem, co s nou robia ale zvycajne nema chut
zvezok je fajn a BIO chuti rovnako ako zvezok (len si este niekde pripatis za nalepku BIO, lebo farmar musi hnojit a postrekovat chudak v noci ;-) aspon to tvrdi jeden vtip :-) a navyse vsetko, co vyprodukujem ja je BIO lebo som ten BIOlog ;-) )
Naposledy upravil Jamo dne 25. 2. 2014 10:53, celkově upraveno 2
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
<<

Dandelion

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 13

Registrován: 22. 2. 2014 13:50

Příspěvek 25. 2. 2014 10:14

Re: Čaj a zdravá výživa

Smutné je, že supermarkety se liší kvalitou i v rámci řetězce, takže to chce mít vytipované.
A bio není vždy jistota dobré chuti, bohužel. V poslední době se to zvrhává na továrnu na peníze.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 25. 2. 2014 20:35

Re: Čaj a zdravá výživa

Hodně velkou transformací prošel Lídl, jeho bio okurky, to je paráda, ta vůně a chut, sice stoji 30kč jedna, ale fakt super :-) Mají tam hodne dobrou zeleninu...

Ono není bio jako bio, nekdy to je jen způsob jak zboží zdražit.

Znám hezký vtip, na každem šprochu....

Jaký je rozdíl mezi zemědělcem a bio zemědělcem?

Klasický zemedělec normálně přes den hnojí chemií, používa hebricidy... a bio zemědělec? Ten až v noci. :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 26. 2. 2014 09:00

Re: Čaj a zdravá výživa

dzine ved som ten vtip dal kusok vysie :-)
ale zhodneme sa, ze BIO je pouzivana aj ako znacka a za znacku sa plati
co je ale zvlasne niektorych strukovin(lusteniny), clovek kupi len bio verziu, velmi casto sa mi to stalo pri cicery (cizrna/rimsky hrach) a este pri cervenej sosovici (cocka)
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 26. 2. 2014 12:41

Re: Čaj a zdravá výživa

Tak to se omlouvam, on to je proflakly vtip :-)

Bio prave hodne lidi zneuziva, ale stale je velike % sance ze to bude lepsi. Tady se clovek musi ridit nejakou znackou ci zna a ne bezhlave kupovat jen bio..
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 27. 2. 2014 16:41

Re: Čaj a zdravá výživa

Kdyby to někoho zajímalo, přišel mi email co osvětluje mnohé záhadné predepisovaní léků, ktere nepotrebujeme, nebo potrebujeme stejnou látku, ale od jiné lepší ( rozuměj dražší ) firmy.

Úplatky lékařů
Pracoval jsem 3 roky pro farmaceutický průmysl jako Medical
Representative. Pracoval jsem u dvou z řekněme pěti největších
farmaceutických společností na světě.
Z 500 doktorů, které jsem navštěvoval, si za ty 3 roky
nevzalo zájezd (rozuměj kongres), či peníze (rozuměj studii) asi
5 lékařů.
Kongresová turistika funguje následovně: 1. ledna si vás
posadí na školení a řeknou - letos má každý zástupce 10x Mexiko,
40x Turecko, 40x Itálii a 40x Chorvatsko. Dostanete seznam a počty
léků z vašeho portfolia, které musí doktor napsat svým pacientům,
aby mohl jet na některý z těch kongresů.
Navštívíte lékaře:
„Pane doktore, tak kam byste si letos chtěl zajet na dovolenou, co
byste řekl na Mexiko?“
„Mexiko? Hmm, kolik vám toho musím napsat?" ...
„Tady máte tabulku pane doktore...“
„Sakra, to je moc, tolik pacientů nemám…“
„No a co říkáte na Turecko?“
„Tam toho máte kolik?.... Tak to by šlo."
A je to... doktor vám dělá čárečky do tabulky, řekne Vám,
kam posílá pacienty do lékárny, vy si kontrolujete odběry lékáren
prostřednictvím centrální sjetiny prodejů léků (AMS data). Peníze se
lékařům platí zcela legálně přes tzv. „klinické studie“.
Domluvíte se s lékařem, že vám nasadí váš lék například
padesáti pacientům a že bude dostávat 100Kč měsíčně za jednoho.
Sepíšete s ním dohodu, že pro vás bude „zkoumat" účinky léků
na pacienty (možná vás bolí po léku hlava, noha, oko, nos ...)
s odměnou třeba 2000 Kč na hodinu, on vám vykáže 2,5 hodiny
za měsíc a na účet mu jede 5000Kč.
Měl jsem doktory, kterým se platilo i 50 – 70 000 Kč
měsíčně. Tato data pak vyplňují doma u televize, tak, aby byla
dohledatelná studie, kdyby se někdo ptal.
U jiných společností jsem potkával kolegy s počítači,
notebooky, televizemi a tak dále. Vůbec se to nebere jako korupce,
lékaři vám řeknou, že něco tomu pacientovi stejně napsat musí, tak
proč by si za to nemohli vzít zájezd, nebo televizi, když už mu to
napíší.
Výroba těch léků stojí pár halířů a pojišťovny za ně
proplácejí 1000x nadhodnocenou cenu. Farmaceutická firmy
generují obrovské zisky a ještě uživí flotilu 300 obchodních
zástupců na republiku, 300 aut, 300 noteboků, 300 telefonů.
Výplata zástupců se pohybuje mezi 30 – 50 000 Kč,
mimořádné odměny za splnění plánu byly i 200 000 Kč ročně. Proto
nejsou peníze na zdravotnictví. Nefunguje tam trh.
Doktoři kradou a farmaceutický průmysl je masivně
uplácí. Na českém trhu se uživí asi 300 farmaceutických firem.
Jeden druh stejného léku dodává třeba 30 firem. V lékárně
máte na polici 1000 různých krabiček, ale skutečně účinné látky
jsou jen ve 20.
Místo, aby se psala na recept účinná látka a lékárník bral
vagon od nejlevnějšího dodavatele za pár korun, tak vám lékař
předepíše konkrétní přesný název léku, který stojí 500 Kč.
Bohužel změnu doktoři nepřipustí a budou vám tvrdit, že
lék, který vám předepisují, je mnohem lepší, že přece oni to
musí vědět, vždyť jsou lékaři, ale že oba léky plácá stejná
výrobní linka v Indii, a jen se na to tiskne jiný název, to už vám
nikdo neřekne.
Stálé zdraví přeje J.H.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 27. 2. 2014 22:39

Re: Čaj a zdravá výživa

Ano dzin, toto je cista pravda! Poznam cloveka, ktory sa tymto rozdavanim zajazdov zivy. Je to smutne :( VSetko ovladaju peniaze. Tuzba po peniazoch a moci su vsade!
<<

Jamo

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 449

Registrován: 25. 9. 2012 17:01

Bydliště: Praha(teda nedaleko)/Presov (SR)

Příspěvek 28. 2. 2014 09:23

Re: Čaj a zdravá výživa

nasmial som sa
to s uplatkami je mozno pravda o tom sa suska uz par rokov
ale napr.
V lékárně
máte na polici 1000 různých krabiček, ale skutečně účinné látky
jsou jen ve 20.

toto nieje mozne pri normalnom liecive, kde su prisne kontroly a dokazovania ak ten clovek pracoval pre farmaceuticky priemysel toto by mal vediet, vyzadovali by si to podplatenie minimalne jednej organizacie v kazdom state, kde sa to predava a tonu falsovania, nehovoriac o tom, ze boli by potrebne konexie pomaly na ministra
Místo, aby se psala na recept účinná látka a lékárník bral
vagon od nejlevnějšího dodavatele za pár korun, tak vám lékař
předepíše konkrétní přesný název léku, který stojí 500 Kč.

to by bolo fajn ale lekarnik nevie dalsie na ktore pomocne latky mozte byt alergicky, aky liek beriete k tomu a podobne zalezitosti, liecivo nieje len jedna latka, ktora lieci a pardon pri primani tychto latok by som bol radsej opatrnejsi

ako bonus pri zadani clanku do googlu sa hned objavi, ze to nieje novinka vyskyt od januara 2012, tato zalezitost koluje po internete aspon 2 roky, pravdepodobne ju napisal laik a jej doverihodnost je derava ako usta starej zeny (aby som citoval jedneho apaca), tomuto sa neda verit je to zarucena informacia asi jak od susedky pletkarky cez plot :.)
troska sudnosti ludia hlavne Farky (zaujimave je, ze to nepublikovali ale tie najhorsie noviny)
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
PředchozíDalší

Zpět na Off Topic

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz