Re: Správná chuť PuEr



Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.



Tak jak si čaj připravovali - opravdu je to spíše minulost, či sem tam ještě připravují, nečínské minority, lze vidět na videu v tomto odkazu http://www.chawangshop.com/index.php/te ... -guan.html uplně dole - samotné video předchází nekonečná reklama... Nutno říct, že pokud někdo tradičně pije sheng puerh, tak pak zejména huang pian, tedy vytříděnou druhou jakost , protože jim přijde sheng samotný , mladý, příliš silný. Na sklad. čaje nejsou příliš podmínky, vše rychle plesnivý, alespoň co jsem viděl nějaké starší čaje přímo v dřevěných domech farmářů starší dva roky, vše rychle podléhalo zatuchlině a plísni... Bulangové či třeba Lahu lisují čaj do bambusu a ten popíjejí, při procesu lisování čaj často velmi zoxiduje a je podobný oolongu, tím se pro ně stává pitelný. Připravují jej pak taktéž buď v džbánku, mnohem častěji ale hodí snítku čaje do plechového hrnku a prostě pijí "na divoko", nebo hodí hrst čaje do kovové či hliníkové konvice třeba 2-3 litry velké a z ní čaj pomalu pijí. Rozhodně čaj pijí, zejména Bulangové, a také rozhodně moc chuť ani přípravu moc neřeší.
Tím, že většina chlapíků kouří jednu za druhou, a to i během pití čaje, tak mají rádi silné, hořké čaje, jež klidně dusí v gaiwanu pěknou chvíli. Pije se pouze sheng, shu puer nemá u lidí v Yunnanu téměř žádné nadšence, občas pokud někdo začíná, je mu shu příjemnější ale to je stejné jako u začátečníků v Česku. Tolik tedy alespoň mé zkušenosti.
Ono ale pokud ti to oddělává žaludek, měl bys zvážit pití čaje obecně.





))





Díky. 
Chválím že jsi nezanevřel na čaj při prvním nezdaru.



Zpět na Zkušenosti s obchody s čajem a příslušenstvím
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků