Domácí lisování čajů
Jak jsem hledal, tak jsem nenašel na fóru nic o domácím lisování čajů, proto zakládám nové téma abychom se mohli podělit o rady a zkušenosti s lisováním čajů v našich domácích podmínkách.
Také bych rád oživil diskuzi na fóru a dozvěděl se zase něco nového a pro mě velmi zajímavého.
Při hledání na internetu jsem našel, že už se tímto začal zaobírat pan Petr Syč nevím jestli pan Syč je registrovaný na tomto skvělém diskuzním fóru.
Pokud ano mohl by nám poradit jak začít. Vím že pan Syč pořádá workshopy na toto téma zaměřené ale já osobně do budocna plánuji tuto proceduru zkusit na vlastní pěst.
Spousta lidí by mi mohla namítnout proč chceš lisovat čaj, když si ho můžeš koupit už slisovaný?
Má odpověď je: Například proto že u nás se v současnosti už bohudík dá nakoupi hodně druhů Shu i Sheng phuerů ale jen velmi málo se naskytne nabídka slisovaného druhu jiného typu čaje např. různých oolongu bílích čajů apod. a když už, tak na můj vkus za více peněz než bych chtěl investovat.
Já a myslím si že i jiní účastníci fóra budem velice rádi za informace typu:
Výběr čaje vhodný k prvnímu lisování a výběr čaje obecně vhdný k lisování.
Postupy s napařováním, lisováním, sušením, balením a skladováním a archivaci.
Budu velice rád za Vaše reakce k tomuto tématu a za oživení diskuze.