Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Příspěvků: 88
• Stránka 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Rozdíl teplot v otevřeném a zavřeném gaiwanu je podle mých pokusů nepatrný: 3°C po minutě a půl. Jinak ko rád používám na vzorky - je do něj dobře vidět a v listu se dá pěkně šťourat a sledovat barvu nálevu.
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Dnes som trochu viac posunul vicko gaiwanu (nechtiac) a priblizne tretina listkov darjeelingu sa mi vyliala do zlievatka, tak som to nalial naspet do gaiwanu a opet zlial, ale uz bez listkov. Chutovo to bolo velmi zaujimave
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
FarKy píše:Dnes som trochu viac posunul vicko gaiwanu (nechtiac) a priblizne tretina listkov darjeelingu sa mi vyliala do zlievatka, tak som to nalial naspet do gaiwanu a opet zlial, ale uz bez listkov. Chutovo to bolo velmi zaujimave
tohle občas dělám u oolongů, naposled u bai hao, první dva nálevy se mi zdály slabé, tak jsem je znovu prohnal konvičkou a výsledek byl super
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Nazdar. Chcel by som sa opýtať na rozdiel medzi zhongom s hrubou stenou a tenkou. Ktoré čaje sa do ktorého zhongu viac hodia? Je v tom vôbec rozdiel??? Pri používaní som veľmi rozdiel necítil... možno len v tom, že hrubostenný viac páli.
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Rozdíl je, například Jing Den Zhen je jako skořápečka. Záleží na materiálu, zdali to je klasický porcelán, yixing apod. Nějaké čaje potřebují aby teplota klesala pomaleji, jiným to nevadí. Musíš to asi vyzkoušet jak Ti to bude vyhovovat. Hrubostenný víc pálí? Rozhone ale ne hned, když tam daš vroucí vodu, trva par sekund než se rozpálí zcela a tak může být čaj už slitý...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Vdaka. Ten hrubostenný páli, až keď sa nahreje. Záleží aj do akej výšky naleješ vodu.
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Ano, samozřejmě to má také vliv.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Jo, a proto si dost často nadávám, že jsem ten gaiwan nalil zase moc plný, a řeknu si, že příště si už dám pozor. No a jak myslíte, že to příště zase dopadne? :-D
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Kúp si tenkostenný. Tie nalievam pár mm od okraja a nepália Ale mám jeden 150ml hrubostenny a ten zalejem 1 cm od kraja a po minúte sa nedá zliať, lebo je veľmi horúci. Ale zasa dobre drží teplo.
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Jirko, tohle znám dobře. Mám oblíbenou konvičku na shu a k ní oblíbený šálek, bohužel malý, vzdy ho musím nalít plny a popalit se, jelikož 170 ml, se do 140 ml šálku proste z nejakých důvadů ani opakovně nevejde!
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
A co slévací džbánek? Já ho používám skoro vždy
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
POsledni dobou mam dost velky salek, abych to tam vylil z konve cele Dzbanek pouzivam kdyz rozlivam vice lidem, to jo
Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)
Stane jen směle do toho...rozčeřit stojaté vody bude jen dobré. Někdo se možná poučí no a ten zbytek si procvičí psaní při obhajobách svých názorů
Příspěvků: 88
• Stránka 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků