Zítra něco nafotím.
Ty Moriche už jsem sklidil v sobotu, bohužel.
Velmi dekorativní je, že Trinidad scorpion uzrává shora dolů. Prostě je najednou plod do půlky žlutý a od půlky ještě zelený.
O víkendu jsem potřeboval zpracovat nečekaný dar velkých a trochu přezrálých slív, nebo nějakých "kultivovaných" švestek. Takže v omáčce je:
švestky
Habanero red
Habanero orange
Habanero yellow
Naga morich (jen jedna malá)
stroužek česneku
mletý kmín
kari (vlastní směs, nicméně jde o nepálivé madras)
pepř
sůl
med
Dávkováno přiměřeně.
............původně jsem to nechtěl zavařovat, takže jsem to zafixoval dávkou medové hořčice. No, nakonec jsem to stejně zavařil.
A? Nemusím snad popisovat, jak všichni (zvířata nejdříve), když jsem to vařil, vyklízeli postupně obytné prostory domu. Pálí to jak....!!!
Zamýšlím dát papričky po zmrzlých na záhony, abych měl dost materiálu na experimentální výrobu omáček. A taky budu zapisovat receptury a dávkování (předsevzetí!)
.
Další zajímavé ingredience, které bych chtěl vyzkoušet do omáček, jsou např tamarindová pasta, domácí octy (mám pár pokusů), galangal a hlavně uzené chilli( mám pár druhu z chilli festu a do vaření jsou super).
Víc než ty pálivé omáčky mě teď zajímají barbecue omáčky. Pálivé, ale s chutí a plností. Inu, asi mám hon za nejpálivější pochutinou za sebou.