Re: Jak zatahujete Yixing nádobí?
Možno pôjdem aj dnes kúpiť. Niekedy dám fotky na fórum... 
Možno pôjdem aj dnes kúpiť. Niekedy dám fotky na fórum... 
Asi 20 minútový var vo vode filtrovanou reverznou osmózou. Na spodok som použil špilky. Plávu na hladine, no keď sa s tým človek pohraje, tak sa dajú celkom pekne položiť pod konvičku a potom konvička nenadskakuje
Pach po hline je fuč. Voda z konvičky chutí ako voda, nie ako hlina. Momentálne nemôžem povedať viac, lebo mám menšiu nádchu, takže to veľmi necítim, no povedal by som, že voda je hladšia. Preistotu tú konvičku ešte asi 2x vyvarím, aby som si bol istý, že je dôkladne pripravená na čaj.

Sehnal jsem tři konvičky z čajoven kde byly doufám "šetrně" používány... aspoň je patrně poznat, že ve dvou byl hlavně zelený čaj (leskle zelené usazeniny) a v jedné černý (tmavá černá usazenina). Na povrchu jsem čisté, ale vevnitř mají určitou "patinu"/usazeniny... ne moc. Nechci je uvnitř moc čistit, ale stejně bych je aspoň nějak více umyl, vzhledem k tomu, že nevím kde všude byly. Myslíte, že je stačí jen vyvařit ve vodě a případně přidat čaj stejného typu který se do nich naléval?

Jako podle mě nejsou moc "špinavé" uvnitř... zdají se, že je asi někdo před prodejem velmi lehce čistil. Takže možná bych šel prostě přímo do čaje... jen se ještě rozhoduji na jaký je budu používat. Tmavou na nějaký Puerh a ty dvě světlejší, jednu na zelený čaj a u třetí nevím.

Zpět na Nádobí - konvičky, gaiwany, šálky....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků