Dotaz: Ucinky michani bylinnych caju

<<

omaj

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 67

Registrován: 22. 7. 2008 13:11

Příspěvek 28. 8. 2008 01:07

Dotaz: Ucinky michani bylinnych caju

Chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevi (a at se nam take trochu rozproudi diskuze) na nasledujici otazku, kterou mi polozila vcera moje spolupracovnice a po pravde jsem nedokazal odpovedet, jedna se o nasledujicí:

Můžu michat smes bylinnych caju, jedna se napr. o smes na bolava zada a zenske problemy z duvodu casove tisne a hlavne budou mit po smichani stejne ucinky? Můžu smichat smes (suche bylinky) a nebo je lepsi smichat az vyluhovany caj a bude mit tento caj stejne ucinky?

Vite nekdo neco, popr.odkaz (zatim jsem nic moc nenasel)
nikdy jsem se nenarodil, nikdy nezemru, prave ted se rodim, prave ted umiram
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 28. 8. 2008 11:32

Tak míchání bylinek je věda, já se bud poradim s bylinářkou nebo použivam doporučeni z herbářu Janča a Zentrich. Každopádne michat suché bylinky ne nálevy se doporučuje.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

jaffar

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 468

Registrován: 5. 1. 2008 01:02

Bydliště: Bratislava

Příspěvek 28. 8. 2008 11:44

Dzin Tea Racer píše:Tak míchání bylinek je věda, já se bud poradim s bylinářkou nebo použivam doporučeni z herbářu Janča a Zentrich. Každopádne michat suché bylinky ne nálevy se doporučuje.

Miešať síce áno, vytvoríš dobrú zmes možno. Ale miešať dve zmesi? Pokiaľ sú robené seriózne a nie len tak aby sa nepovedalo, tak si myslím, že je lepšie nemiešať - pokiaľ nie je čas, tak radšej spraviť dva rôzne čaje a vypiť postupne.

Aj keď, v žalúdku sa to vlastne aj tak zmieša... hmm, to bude chcieť rozmýšlať nad tým inde než v práci, tu to moc nejde :D
Socka?
<<

Lynx.jr

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 14

Registrován: 27. 10. 2010 12:13

Bydliště: Beskydy

Příspěvek 2. 12. 2010 13:30

Re: Dotaz: Ucinky michani bylinnych caju

Míchat více směsí je nesmysl: každá směs (záda+ženské problémy) má své specifické účinky. Stačí, když ve směsi vyměníš jednu bylinku (odebereš, přidáš, nebo jen změníš váhový poměr), a účinek už bude naprosto jiný. Natož když to pomícháš úplně. I mezi jednotlivými čaji (nečaji) by měl být nějaký časový odstup, myslím tak 20 minut by mohlo stačit. Kolegyně ať neblázní! Spíš by měla pít třeba 14 dní jednu směs, dalších 14 dní jinou. Viš, jak dopadli pejsek s kočičkou!?
<<

shadow_hk

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 15

Registrován: 15. 2. 2011 12:42

Příspěvek 16. 8. 2011 12:34

Re: Dotaz: Ucinky michani bylinnych caju

Asi by se měly logicky míchat jen byliny s podobným léčebným účinkem (tj. například čtyři byliny na nervy/spaní- např. meduňka, chmel, mučenka, levandule, s tím, že pak budou působit synergicky na daný problém. Tj. udělat si čaj nebo si vzít lihovou tinkturu, popř. extrakt z jedné nebo více synergicky působích bylin na jeden problém a pak zvlášť na další.. asi ideálně s nějakým časovým odstupem, i když to taky nelze říci kategoricky, neb pokud budou jedny byliny působit například na ty nervy a druhé na nějaký úplně jiný problém (s nervy nesouvisejícími.. i když co nesouvisí s nervy, resp. psychikou..) a nebude mezi nimi docházet k nějakým protichůdným reakcím a vzájemnému rušení ve vstřebávání, tak se to asi může vzít i všechno najednou.. ale logika a selský rozum velí udělat mezi tím spíše určitý časový odstup.

Jde hlavně o to, aby se to dobře vstřebalo, proto by se byliny obecně neměly moc brát s další stravou, ale spíše pokud možno nalačno (tak by tedy měly působit silněji), i když to taky nelze říci kategoricky a u každého to není stejné.. každý jsme zcela jiný, takže i nějaké obecné doporučení bylinkáře pro nás může být nevhodné..

Člověk to musí prostě tak nějak na sobě vyzkoušet a případně si to nechat i odkývat přes tzv. siderické kyvadlo u nějakého člověka (dotazem na Vaše vyšší já), který s tím umí pracovat, kterému věříte a pokud těmto, už poněkud "esoteričtějším" věcem, hlavně i vy věříte..
Namaste
<<

kacuro

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 78

Registrován: 25. 7. 2014 16:09

Příspěvek 27. 7. 2014 08:47

Re:

Dzin Tea Racer píše:Tak míchání bylinek je věda, já se bud poradim s bylinářkou nebo použivam doporučeni z herbářu Janča a Zentrich. Každopádne michat suché bylinky ne nálevy se doporučuje.


Herbáře od Janči a Zentricha jsou perfektní, kdysi dávno jsem si je také pořídil a studoval je, nakonec jsem však skončil u pravého čaje. Nicméně co se týká léčebných účinků bilinných nálevů, tak pokud si dobře pamatuji, musí tam být vždy jedna hlavní složka (bylinka), která má hlavní účinek na danou nemoc, další je pak pouze podpůrná, třetí může podporovat léčbu nějakého dalšího doprovodného problému, který často s danou nemocí souvisí a čtvrtá bilinka je pak nějaká zklidňující nebo jen tak na vylepšení chuti nálevu. Míchat bilinné čaje nemá žádný účel ani efekt, jak už zde bylo napsáno, je lepší nějaký čas zkoušet jednu směs, pokud nezabere, tak jinou. Určitě se však užitím více směsí současně neurychlí léčba nemoci.
Když poklička padá,
šálek se nebrání,
nemá strach ze smrti.

Zpět na Jak učinkují bylinky a ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz