www.zalozfirmu.cz

Ledové čaje

Pijete ledové čaje?

Ano
23
77%
Ne
7
23%
 
Celkem hlasů : 30
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 10. 1. 2008 16:15

Ledové čaje

Taková zajímavá otázka, pijete je?
A rád bych se dovědel nějaký Váš recept :eek:
Já mám moc rád, japonské čaje jako Sencha, Tamaryokucha, Gyokuro, Kukicha louhované za studena v ledničce.
Nebo vychlazený Wulong taky lahůdka.
Lu Xe Ya louhovaná za studena je taky výborná.
Vychlazený Tuareg, Maté, Earl Grey, Roibos....
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

miroš

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 426

Registrován: 7. 1. 2008 18:05

Bydliště: Zvonková Jížní Čechy

Příspěvek 10. 1. 2008 20:48

Earl Grey říkaš to musim skusit ale wulonga sem měl doporučuju je super osvěžující :D
<<

Monishka

Uživatelský avatar

Pokročilý Čajomil
Pokročilý Čajomil

Příspěvky: 1371

Registrován: 10. 1. 2008 13:56

Bydliště: Praha

Příspěvek 11. 1. 2008 13:24

Meng Dingy jsou vyborne. Mam Meng Ding Cui Yu a nosivam ho chlazeny na zkousky v lete. Jednak uzasne povzbuzuje mozek a take zchladi.
<<

Bambi

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 192

Registrován: 9. 1. 2008 22:50

Bydliště: Prague

Příspěvek 11. 1. 2008 16:57

jo studený meng ding cui yu je lahudka.... ale ted v zimě nevhodný, hodně ochlazuje....
wo xihuan he zhong guo cha ;)
<<

Lam3r_co.

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 213

Registrován: 19. 1. 2008 15:02

Bydliště: Trnava

Příspěvek 24. 1. 2008 11:46

Hm mam tu najobycajnejsi formosa oolong, rozmyslam ze si ho budem bravat studeny do skoly. Luhovat v studenej vode alebo vylohovat normalne a potom zachladit?
Backpacking po azii ---> http://lamerko.xf.cz
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 24. 1. 2008 11:59

Lam3r_co. píše:Hm mam tu najobycajnejsi formosa oolong, rozmyslam ze si ho budem bravat studeny do skoly. Luhovat v studenej vode alebo vylohovat normalne a potom zachladit?


Tak tento bych doporučoval normálně připravit a až pak zchladit. Možno přisladit karamelem.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 24. 1. 2008 12:54

preferuju macerované vietnamy... i macerovaný jasmíňák je super
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 24. 1. 2008 13:19

Doom píše:preferuju macerované vietnamy... i macerovaný jasmíňák je super


Čínská Lu Xe Ya, je přímo pro louhování za studena vyrobena... a Japonci jsou ideální!
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 12. 8. 2008 07:17

včera jsem zkoušel macerovat Ché Thai Nguyen. zatímco většina zelených se při studeným procesu vyvíjí dost pomalu a vydrží více zálivů, Ché Thai se choval velice podobně jako při klasickém luhování. zajímavé.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 12. 8. 2008 09:21

Doom píše:včera jsem zkoušel macerovat Ché Thai Nguyen. zatímco většina zelených se při studeným procesu vyvíjí dost pomalu a vydrží více zálivů, Ché Thai se choval velice podobně jako při klasickém luhování. zajímavé.


Znám vynikající!
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Lukas

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 32

Registrován: 5. 12. 2008 16:29

Příspěvek 6. 1. 2009 23:14

Tak jsem se tu dozvěděl, že macerované čaje pijete, ale receptů moc nevim.. :--)
Řekněte mi, jak je připravujete: dobu louhování, množství čaje, teplotu(studenotu:) )vody, prostě nějaké podrobnosti....
Já se přiznám, macerovaný čaj jsem ještě nepil. Je to na chuti hodně poznat? Je zelený čaj nějak více stimulující, nabuzující..?
Nechám to asi až na léto, ale informace můžu sbírat už teď.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 6. 1. 2009 23:20

Nějaké info tu přece najdeš...
Každopádně podle chuti, třeba já:
Lu Xe Ya, louhuji ledovou vodou doba louhování stejná, u Kukicha, Sencha také....
U Xé Shan " Vietnam " tak klidně hodinu...
U všeho louhuji ledovou vodou v lednici, když necháš déle nic se nestane.
Kukicha klidne několik hodin :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Lukas

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 32

Registrován: 5. 12. 2008 16:29

Příspěvek 7. 1. 2009 00:01

Takže ledový nepřelouhuju? A množství stejné, jako když zalévám horkou vodou? Nálevů může být kolik? Něco mi říká, že jich už moc nebude.
Díky za info
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 7. 1. 2009 12:11

Ale ano prelouhovat se dají, hlavně Yunnany a Japonci, hlavne gyokuro, sencha... nálevy dle kvality, jeden ale spíše. Množství dle chuti, ale spíše více. Tady je to ještě individuálnější než při klasickych nálevech. Musíš to zkusit.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Lukas

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 32

Registrován: 5. 12. 2008 16:29

Příspěvek 7. 1. 2009 12:36

Ok, díky.
<<

Kazisvet

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 84

Registrován: 25. 12. 2008 12:22

Příspěvek 20. 6. 2009 20:15

Čiže macerovaním sa dajú pripraviť aj čaje ako:Yin Si, Mao jian lu cha, Mao feng lu cha? Lebo niekde som čítal, že na prípravu macerovaním sú čaje vyhradne na to spracované.... necham si poradiť.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 20. 6. 2009 21:53

Kdepak tech čajů je hodne, treba červený ovoneny Lichi, nebo jasmínovy atd, to jsou také vynikající čajíky...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Kazisvet

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 84

Registrován: 25. 12. 2008 12:22

Příspěvek 4. 7. 2009 19:59

A teda nejaká priemerná doba luhovania čaju macerovaním je? alebo treba jednoducho experimentovať..
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 5. 7. 2009 12:43

experimentovat... jinak se maceruje při teplotě "z kohoutku" a jinak při teplotě z lednice...
některý čaje chtějí ledovou vodu, některý třebas 15°C...
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 5. 7. 2009 13:09

ano je to s kazdym cajem jinak :)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

jaffar

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 468

Registrován: 5. 1. 2008 01:02

Bydliště: Bratislava

Příspěvek 5. 7. 2009 13:59

Už pár dní rozmýšľam nad pokusom s DJ FF maceráciou. Má to význam? Je mi jasné, že najlepšie sú určité zelené čaje prípadne oolongy, na druhú stranu má ten FF vcelku blízko k oolongom... Neskúšal to niekto? :?
Socka?
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10100

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 13. 7. 2009 15:57

Vynikající za studena je Kukicha Sakuraba, zalit cca 6g 0,5l vody studené z kohoutku a pak cca 20minut a více v lednici louhovat. Parádní pití v parných dnech.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Kazisvet

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 84

Registrován: 25. 12. 2008 12:22

Příspěvek 13. 7. 2009 21:33

Dzin Tea Racer píše:Vynikající za studena je Kukicha Sakuraba, zalit cca 6g 0,5l vody studené z kohoutku a pak cca 20minut a více v lednici louhovat. Parádní pití v parných dnech.


Ďakujem za tento perfektný návod :) je na nezaplatenie hlavne v týchto letných dňoch :)
<<

Gwynnbleid

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 403

Registrován: 29. 7. 2009 15:00

Bydliště: Bratislava, Slovensko

Příspěvek 2. 8. 2009 13:35

skvele caje na macerovanie su aj Lung Ching, alebo Da Fang. vyborne vysledky mam aj s Vodnou vilou
<<

Pavel>X<

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 19

Registrován: 12. 1. 2010 19:36

Příspěvek 3. 2. 2010 10:24

Ahoj nevíte jak dlouho muže třeba v lednici vydržet zminovaný ledový čaj? jestli má smysl ho udělat na leto třeba 3 litry a potom si jenom skočit do ledničky? jak moc je trvanlivost ledového čaje závislá na druhu?(v lednici?)
Život je báječná hra chutí.
Další

Zpět na Výběr, nákup, čajování a zajímavosti o čaji

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz