Jakou chuť má mít zelený čaj?
Doteď jsem pil pouze černé čaje (úplně obyčejné sáčkové např Old england) a to tak, že každý den ráno, někdy i odpoledne.
Zkoušel jsem taky earl grey a také mi chutnal, ale chtěl jsem zkusit větší změnu a byl jsem zvědavej, tak jsem si koupil sáčkový Ahmad tea london - green tea
Nevím, jak moc je to čaj kvalitní, ale mezi sáčkovými by na tom podle mě neměl být špatně...
Už jsem jednou zelený čaj zkoušel, ale nedělal jsem z toho vědu - na krabičce bylo 80°C, tak jsem to tak udělal (odhadem)... a čaj jsem samozřejmě sladil-jak jsem zvyklý
Na týhle krabičce nebyla ani ta teplota, pouze doba louhování a tak jsem se podíval na net, zda těch 80°C platí u všech zelenejch a dalo by se říct, že ano (někdy méně) a mimo to se prý nesmí sladit - hmm
Tak jsem se do toho pustil a pár jsem jich vypil, ale přijde mi, že z toho necítím žádnou chuť.. u jednoho už jsem to nevydržel a na těch cca 300ml - dvě lžičky cukru To už mi přišlo dobrý. Těžko říct čím to je... asi mám necitlivou hubu z chlastu, kořeněného nebo i těch černejch čajů
Zkuste mi nějak poradit i když to asi bude těžký ... PS: jediný kvalitní čaj, co jsem kdy pil byl touareg v čajovně a ten byl opravdu hodně sladký a mě moc chutná.. jsem prostě zvyklý na ty výraznější chutě asi ??