To jsem rád že máš svůj názor a můj respektuješ, jen si dovolím říci že nyní máš názor a já aspon malou zkušenost... Ale věci a hlavně čaje nemůžeš hodnotit jen lepší nebo horší. Proste chutná jinak. Jako když má nekdo rád TGY i třeba Rou Gui, nemužeš říci jestli je lepsí nebo horší proste jiny. Mě třeba chutnají i velmi čerstvé shengy, za par let je ten čaj také výtečný, ale uplne jinak
To samé zelené čaje.
Ok, takže jsi vlastně nikdy čaje které popisuji nepil
To stačilo říci, jelikož nemáš s čím srovnat. Bez urážky.
Ty ochutnávaš rok starý - ne idelně skladovaný čaj, s čajem čerstvým a to právě nemam na mysli.
Takže, pochopitelně je lepší použít čaj kvalitnější. Ideální je na začátek treba práve Long Jing. Čím kvalitnější tím lepší!
Nádoba je nejlepší keramická - ideální mizusashi napr z kutani keramiky, atd. v nouzi stačí alu sáček, ale větší.
Ochutnávat bych radil po pul roce uplně nejdříve, spíše po roce.
Vlhkost žádná
hermeticky uzavřít.
Vykyvy teplot minimální.
Nepražit - nebo spíše nemam zkusenosti
Ještě treba bych doporucil trik, že se např. mizusashi uzavře víčkem, tam se dá provázek a zalije voskem - hodně používané právě v Číně.
Nádobu plnit zcela. Pokud nelze, tak použít menší nádobu.
Čím více čaje, tím lepe, to plati i u olongů či puerů.