Jaký používáte prohlížeč a proč?

Jaký používáte prohlížeč a proč?

IE
0
Žádná hlasování
Firefox
10
56%
Opera
8
44%
Mozilla
0
Žádná hlasování
Konqeror
0
Žádná hlasování
Jiný? napište jaký..
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 18
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 27. 8. 2010 17:07

2 Ike: Nenáročnost na systém. Myslel jsem že to pochopíš, jak jsem to psal, že FF a Chrome jsou nenáročné na systém. Opera je prišerny kolos, do FF si behem pár minut naisntaluji co potrebuji za pluginy, Opera už má v sobě vše a dost to zpomaluje.
Ale jestli to je proTebe jak píšeš srdcová záležitost, tak Te fakta nezajímají, je to srdcove a nikdo Ti to nevymluví. Vyzkousel jsem mnoho prohližečů, i jako Maxthon, Safari, apod. Ani po pul roce pouzivaní opery jsem si nezvykl na jeji pro mě dost nelogicke usporádani tlačítek. Pokud si otestuješ browsery na tom samem PC, budes vedet o čem mluvím.
Myslím že na tomhle se nikdy neshodnem :-)
Na novem PC s min. Dual Core a 2GB RAM a více asi není co řesit, jinak je to rozdíl fatální...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

IkE Blaster

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 253

Registrován: 10. 12. 2009 14:08

Bydliště: Písek

Příspěvek 28. 8. 2010 00:53

Zkus mi ty fakta nastínit

Nejprve k těm tlačítkům - absolutně každé tlačítko, každý panel, každou část panelu lze přesunout. Tohle bude problém mezi židlí a klávesnicí :) (nic proti)


Na nic nikde nečekám, nevím, kde bych mohl chtít zrychlení. Sice má všechny funkce, ale má je přímo zakompilováné (rychlejší kód než doplňky). Chrome při používání žere na RAMce i 5x více, než FF nebo Opera. Ale vzhledem k zaměření prohlížeče to nevidím jako problém, to není prohlížeč na slabé počítače. Náročnost na systém je nemalá.

Mám na jednom PC (C2D 1.7Ghz, 3GB RAM a to samé na starším PD 3.7Ghz, 1GB RAM) a všechny vyzkoušené:
IE6, IE7, IE8
FF2, FF3, FF3.5
Chrome 5
Safari 4 (asi, nejnovější)
Opera 10.70a


Samotnou Operu 10.10 i na starém P3 450Mhz 256MB RAM. (vyzkoušený i FF3.5, který se spouštěl přes 3 minuty a žral na RAM jen málo víc než Opera. Často se ale kouslo menu a čekal jsem na odezvu).
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 28. 8. 2010 01:06

Nehodlám se s Tebou hádat, pro Tebe to je srdcová záležitost. Ale jen Ti reknu priklad. Když jdes do obchodu, taky koupís cely obchod aby Ti nic nechybelo, ikdyž nebudes z toho 98% potrebovat? Každy koupí jen to co potrebuje a jen kdy potrebuje. Tohle vše Ti skýtá FF, Mozilla, Chrome, atd.
Proto nepouživam operu kterám ma všechno, a 98% z toho nikdo nebude pouzivat? ( Ať je sebelepsí uzivatel ). Já zkusil delsi dobu testovat všechny prohlížeče, a na daleko slabsím PC a i na silnějším, a Operu opravdu nechci. A ikdyž to je pro Tebe nepochopitelné, tak pro mne to je praktické a ucelné. A není důvod aby si me urážel, že je problem mezi klavesnici a židlí. Protože prohližec kde si musim vše prenastavovat, mne okráda o čas a já potrebuji jen nainstalovat, a pouzivat, ne hodiny ladit a prendavat si tlačítka, na to opravdu čas nemám. Jeste bych chtel rict že Opera mi dokazala tak zapraskat RAM po 3h surfování, že naplnila i swap, a tohle uměla jen opera ;-)
Takže trochu jsme odbočili a ted už jen diskuse o tom co kdo pouzíva, my dva jsme to tady zahnali uplne jinam.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

IkE Blaster

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 253

Registrován: 10. 12. 2009 14:08

Bydliště: Písek

Příspěvek 28. 8. 2010 01:28

Ten obchod je značně zavádějící, pokud by byl zdarma, tak ano, klidně si vezmu celý obchod i kdybych potřeboval jen jeden rohlík. Jenže já 98% funkcí Opery používám, vím jen o widgetech, které nepoužívám. Klidně se ptej konkrétně.

Ostatní prohlížeče mi právě neskýtají např. mailový klient, pořádnou podporu gest myší, synchronizaci s prohlížeči a webem, vlastní CSS styly na webech (jen omezeně) a ještě pár dalších věcí. Subjektivně mi přijde Opera v ovládání svižnější.

Já se nesnažím tě přesvědčit, že je Opera lepší než FF, je jiná, není ani horší, ani lepší. Ale ty tady uvádíš lživé věci, což se mi nelíbí. FF je jistě pro mnoho normálnější uživatelů zajímavá. Ale obyčejnému uživateli je to úplně jedno. Celá moje rodina používá Operu (+ 1x Chrome) a mnoha lidem s IE7 jsem instaloval také Operu a nikdy si na nic nestěžovali. Když mají FF, tak si také nestěžují (na IE si stěžovali, že padá...)

Sám jsi psal, že musím nainstalovat do FF doplňky, přeházet tlačítka/panely/cokoliv v Opeře je ještě rychlejší. Klikneš pravým, dáš Přizpůsobit a přesuneš myší. Pak jen potvrdíš. Nevěřím, že toto tě okrádá o čas. Tím také chci říct, že to neměla být urážka, jen jsem se snažil zdůraznit, že to je lež.

To s RAM ti klidně uznám, že při určitém nastavení to je dost možné. Ale lze tomu s minimální námahou zabránit (jen přepnout volbu v nastavení, což se ti nelíbí).


Nezkoušej se vymlouvat na OT :) Snažím se diskutovat slušně a k tématu to stále je.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 28. 8. 2010 01:42

Nesnažíš se diskutovat, presvedcuješ me o necem v čem nemáš pravdu, já to zkousel. Už ted klickujes a menis co jsi napsal ( o tom jak opera spotrebuje min RAM a ted uznavas že to nemusí tak být ). Nic co jsem napsal není lež, to si vyprošuji. Píšeš že lžu a z Tve vety ani nevidím ani v čem. Jsi perfektní ukazka fanatického uživatele opery, a to myslím jen v dobrém. O gestech myší se tu psalo, umí to i FF, nikdy jsem to nepouzil, jen v mobilu. O tom obchodu to jsi to opet nepochopil, zadrmo - systémove prostredky, čas, atd. Nikdo nepsal o penezich.
Treba opery manažer hesel, je uplne k nicemu, dal jsem obnovit stranku každych 5 minut, a heslo bylo zadané a on se na nej porad ptal :-) Tohle mi neudelal ani IE nikdy :-) Ale hlavní důvod je že díky tomu jaky je opera neohrabany kolos je dan za pouzití sys. prostredků. Ano pri silnem PC to .... nebudu se opakovat, je mi jedno co kdo pouzivá, ale neříkej mi že lžu, kecat umí každy - dokaž to.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

IkE Blaster

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 253

Registrován: 10. 12. 2009 14:08

Bydliště: Písek

Příspěvek 28. 8. 2010 02:01

"jsem si nezvykl na jeji pro mě dost nelogicke usporádani tlačítek"
To je jako kdyby ti někdo před dveře nového baráku postavil kýbl s vodou a ty po půl roce se stěhoval zpátky do starého, protože sis na ten kýbl nezvykl. Tohle je podle mě demagogie, čili něco jako lež. Tohle jsem myslel hlavně.

Ano, když se opera nastaví, tak spotřebuje o chlup méně RAM než FF bez doplňku, když se nenastaví, tak většinou sežere více RAM (ale zase má rychlejší přechody v historii). Kličkování nevidím.

To s tím krámem je divné, necháme to být. Čas - čistá Opera startuje rychleji než čistý FF. To je fakt, psalo ti to tu více lidí a lze dohledat. CPU - náročnost je tak stejná. Paměť - tu bych dnes neřešil (ale Opera zabere víc). Protože pak samotné Win7/Visty jsou na paměť nenažrané. Jenže tak to právě není, jen to tak vypadá.

Manažer - neznám konkrétní situaci, ale zdá se mi, že tam bude problém s konkrétní stránkou. (IE má automatické obnovování stránky?)

Neohrabaný kolos - kde, jak? Proč to tvrdíš? Já to nepochopil. Tohle je podle mě nepodložená další lež. V používání je dle všech testů a zkušeností rychlejší. Tak čím je neohrabaná? Bude mi stačit, když mi vysvětlíš, proč si to myslíš, chápu, že prostě Opera nechceš používat (ať už jsou důvody jakékoliv), tak nemám důvod tě o čemkoliv přesvědčovat, ale když už tohle tvrdíš, rád bych chtěl ty fakty (jsi tvrdil, že nechci přijmout fakty a také jsi mi je nedal)


Další lež: "FF a Chrome jsou nenáročné na systém" - Chrome je sakra náročný na systém a systém. prostředky. Chrome s jednou záložkou (tea-earth): 8 procesů, celkem 193 MB. Chceš screen? Čistý FF má cca 60MB, hodně zapráskaná Opera 101MB a IE8 26MB.


Vzdávám se... Ještě si tě rozhádám kvůli zbytečnosti :D
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 28. 8. 2010 11:35

Na svém prehustorickem NB s 1,6 Pentium M, ktere bezi na 990Mhz aby nehučelo s 512RAM, se neda opera provozovat, ani IE. Jel jsem tam dlouho na FF a ted uplne v poho na Chrome, je to pohodlnejsi.
V IE, FF, a Opere když jsem dal pak obnovit stranku tak jedina Opera, presto že bylo heslo uložene, stránku nenacetla. Testováno uplne na vsech prohližečích. Ale to je jedno. To že Opera je kolos, není z moji hlavy, je to v temer každem testu browserů, kde lidi nainstalují operu a maji tam " vše ", nekde jsem četl dokonce skodolibou recenzi - možná pravdivou ze " čistá opera už je ve stavu jako totálne zapraskany FF. :-) " Já si to nemyslím. Jinak nevím jak to mas s chrome me bere po 2h surfovani méne než FF, pochopitelne jsem všechny procesy chrome secetl, opera brala vice, nejvice IE. Asi to záleží na typu OS. Prohližeče jsem zámerne nastavil uplne stejne co se docasnych souborů tyka. Na tlačitka ostatních prohližeců jsem si po letech zvykl, takže presouvání tlacitek a kompilovani Opery je pro me zbytečnost, ale není to důvod proč ji nepouzivam. Hlavni důvod je že na mem PC a notesu pri otevrenych 10 oknech - záložkách je to masochizmus. Pokud Ti to jede preju Ti to. :-)

Ano je to blbost, stejne každy budeme použivat to co se nám líbí, je to jako s čaji nekdo obdivuje čaj ktery bych nepoužil ani na vyplach zubů a jiný naopak.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

tomdo

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 244

Registrován: 27. 7. 2009 11:41

Příspěvek 28. 8. 2010 12:22

Možná by nebyla od věci verse Opera Lite, nebo aspoň možnost vybrat si, co chceš. Ale to bohužel nejde. Jinak je to přece jedno. Je to takový rasismus, nacionalismus. Člověk vždy upřednostňuje skupiny, do kterých patří. To je prostě logické a docela racionální, i když se to nemusí zdát. Takže tahle diskuse je zbytečná, každý ať si vyzkouší, co mu vyhovuje, a to pak používá.
Nápoj jako nejsladší rosa z nebes.

碁 go
<<

IkE Blaster

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 253

Registrován: 10. 12. 2009 14:08

Bydliště: Písek

Příspěvek 28. 8. 2010 14:07

Zkus to někde najít, že je Opera kolos... Viz tahle diskuse o tom, že někdo chce zkusit Operu, ale bojí se, že to je kolos (volně přeložené bloat): http://www.neowin.net/forum/topic/85742 ... o-bloated/

To fórum + web je poměrně celosvětově známé pro IT nadšence, je tam přes 250000 uživatelů. Sám si přečti, co píší.


Víš co, chápu, že na tvém počítači může Opera nefungovat dle představ (nějaká nekompatibilita může být u jakéhokoliv SW), ale prostě mi nelíbí, když napíšeš, že Opera je obecně kolos. Není!

Problém s tím heslem se mi stejně nezdá... Nechce se mi rozebírat problematika, ale můžu to pak napsat.

S tou pamětí Chrome - na XP? Je to také dost složité, musí se zapnout zobrazení virtuální paměti a ještě jedno počítadlo kecá...

tomdo: Pravdu díš, žádná recenze tohoto rázu nemůže být úplně objektivní. Mě šlo jen o to, že Dzin napsal, že Opera je moloch, ale bez podložených faktů (sám se oháněl, že já nepřijmu fakty, ale on mi je nedává). A to se mi nelíbí :) Až mi je dá, rád to třeba uznám.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 28. 8. 2010 14:20

Iku, to neni z moji hlavy o tom kolosu, nedávej mi to stále do ust. Sám si uznal že Opera má v sobe vše. Proto je kolos, chrome je zase podviživený :D Sám si rikal že ma v sobe všechno a nemusis se instalovat pluginy. Já jsem proste toho rázu že si nainstaluju jen to co chci a neumim mit prohlizeč co už ma nasekano v sobe uplne vše a musim to vypinat a zapinat atd. Navic na mojem notesu sem nekdy v červenci jeste zkousel novou tehdejsi verzi Opery a opravdu to neslo s tím pracovat.
Fakta jsem Ti dal, meril jsem to na svojem PC a videl sem co kolik zabíra, já nemužu že fakta prehlížíš. Ty jsi mi dal informace a já zase Tobe.
Dle nejnovejsiho testu
Je opera za chrome :-) na 2: miste.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

IkE Blaster

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 253

Registrován: 10. 12. 2009 14:08

Bydliště: Písek

Příspěvek 28. 8. 2010 14:59

Můžeš říct, jak z něj funkce dělají kolos? Přečti si tu diskuzi a možná pochopíš, o čem mluvím. Je to tam napsané na každé druhé stránce, Opera přidává samostatné moduly jako nové funkce, které se projeví až když je člověk začne využívat. Vzhledem k oddělení je samotné používání prohlížeče velice svižné. Firefox podle nich (možná bych s tím nesouhlasil) přesouvá funkce do svých doplňků, ale náročnost prý stoupá. Úplně stejně je absolutní kolos Windows nebo Office 2003+.

Jinak sám jsi napsal "Ja ji drive použival, ted je to kolos co mi nevyhovuje.", tak jak ti vkládám do úst něco, co není z tvé hlavy? Vždyť jsi to sám psal. (pominu, žes to opravdu neřekl, ale napsal)

S tím testem - to je test výkonnosti prohlížeče, ne náročnosti na počítač. A podívej se, jakou verzi Chrome máš, je více než pravděpodobné, že 5. Když už porovnávají 6 Beta, tak mohli dát Operu 10.70 alpha/beta. Ale i tak, o výkonu JS/CSS/HTML5 se tu nebavíme. Navíc jsem tě nepřesvědčoval ani jednou, že je Opera nejrychlejší v testech.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 28. 8. 2010 15:19

To že je kolos koluje po internetu hodne dávno. Já píšu že to neni z me hlavy neže sem to jako nenapsal to jsme si nerozumeli. Vidim že jsi opravdu jen fantaicky uzivatel opery. Já užívam vice prohližečů, nepreferuji ani jeden, ale nemam rád IE, a Opera na mem NB a mém PC zpomaluje a nefunguje jak by mela. Opera díky mnoha funkcím kolos je. To neuhádáš ani náhodou. Navic me to je jedno me už do PC nesmí, ale Tobe to je trn v patě. :-) Tím to už ukončuji z mé strany. Vše jsem tu popsal. A nikdo mi nevysvetlil proč to zpomaluje starší PC a ostatni prohližeče ne. ..
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

IkE Blaster

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 253

Registrován: 10. 12. 2009 14:08

Bydliště: Písek

Příspěvek 28. 8. 2010 15:32

Blbě nastavený počítač. A stojím si za tím. Mě teda jakýkoliv program zpomaluje jakkoliv starý počítač, jak Opera, tak FF, obojí cca stejně. Chrome pak mnohonásobně více. Také končím, ty také kličkuješ (jako já :) ), protože označuješ Operu za kolos, jen proto, žes to našel na netu, ale už nenapíšeš kde.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 28. 8. 2010 18:35

Blbe nastavené PC po čistém reinstalu? :D A hned kazdé PC a jen špatne nastavené pro Operu a ostatní prohlížeče jedou? To spíše naznačuje malinko něco jiného ne? :D
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 8. 9. 2010 21:11

každej kompík je unikát. tatikovi na Athlonu XP 2400+ a 512 MB RAM chrome jede jak s hnojem a opera je svižná. vždycky se objeví anomálie
Předchozí

Zpět na PC a IT

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz