Otázka zní jasně, ted jsem to naistaloval a jsem mile překvapen rychlosti a flexibilitou
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh. Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Opeře jsem nepřisel na chut nikdy... to teda zlatý FF, ale nechci tady delat OT ale chrome je oproti ostatnim opravdu rychlý...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh. Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Ja preferuji Operu, FF v posledni dobe zavrhuji, zaprvy mu nekdy nespusti UI (na Linuxu i na Windows), zadruhy je mi Opera pohodlnejsi (to je individualni)
Chrome jsem jeste nezkousela, uz je pro Linux? Nemam posledni dobou cas na nic, tak to nesleduju.
Niú bù yǐ shu bù néng àn niú tóu dī
Krávu přivedete k vodě, ale nedonutíte ji pít.
Myší gesta jsem nikdy nepoužil takže pro me to neni přdaná hodnota
ALe rychlost a nízká HW náročnost jsou velká + co ocení snad téměř každý
Opravdu nechci OT, spis Vaše názory na tento prohlížeč a ty myší gesta fakt nevím jestli umí, mam ho pár hodin
OT: Co jsou vubec gesta? ... Nikdy jsme nepouzila.... jsem vetsinou na notebooku, nevim jak by se to osvedcilo na touchpadu. Jsem zvykla hodne veci ovladat klavesnici naopak ... to mam z mainframu.
opera se mi zdá rychlá dost a HW náročnost je u ní docela v pohodě - pro mně je důležitější komfort poskytovaný programem než spotřeba paměti. momentálně mi opera žere 80 mega RAM s osmi otevřenými taby
upřímně, nesnáším programy, který jsou ve stavu holobyt a musí se ladit pomocí desítek pluginů, aby se daly použít. proto nemám rád firefox, mirandu a podobný. nemám čas hrabat se v nějakým nastavení, pro mně je důležitá funkčnost nabízená out-of-box
co se gest myší týká, pro někoho je to návyková věc. prostě klikneš na pravý tlačítko a uděláš nějakej pohyb. já tím krásně ovládám většinu základních funkcí opery. dopředu, dozadu, refresh, rewind, zavři tab, otevři novej tab... ušetří to spoustu ježdění myškou a hledání tlačítek
Nesouhlasím, pro me klávesová zkratka je rychlejsi než ježdění myší. Chrome je o mnoho rychlejsí než opera, ne každy ma 4GB RAM ale i tak FF radeji než operu a chrome mě ohromil, umí vše co 90% userů potrebuje.
OT: Je to tak rychlé že i opera s tvoji nedostižnou funkci co umi i Chrome s pluginem by nestíhala
vida. tohle jsem nikdy nestudoval. u prohlížeče mi stačí, že prohlíží. přece jenom to není takovej markantní rozdil, jako když jeden enkodér dělá video hodinu a ten druhej hodinu a půl
čísílka jsou to pěkný, ale opera prostě rulezz .
Jak říkám každemu co jeho jest, ale horší než Opera už je dnes jen IE a to ne vždycky, myší gesta umi už asi všechno a pro mě a můj PC je rozdil v rychlosti opravdu znatelný a menší HW naročnost také.
No právě funkčnost je diskutabilni na co ji použivas. A hlavne ty testy nejsou syntetické ale praktické. Možná ne všechny ale ty hlavni ano. Pro me je opera pomalý kolos a do PC mi nesmí.
Ja teda pouzivam jak Operu tak FF - a to proto ze v praci smime pouzivat jen komercne licencovany soft nebo freeware takze tam FF (lepsi nez IE), a doma temer vyhradne Operu ... jelikoz jsem v praci vice nez doma (tzn FF pouzivam statisticky vice), tak bych rekla, ze mam asi pro preferovani Opery docela argument. Je proste pohodllnejsi, mene pada a podle me je rychlejsi nez FF.
Chrome zkusim az bude vhodna prilezitost.
Přidám trošku do mlýna.
Používám jen FF ikdyž beru že Chrome je lepší-dost jsem testoval, Operu nepoužívám a používat nebudu, to samé jako IE.
tedy pro mě Chrome ekviv. FF ....a pak zbytek někde dole.
Ale FF vítězí z důvodu tohoto:
na USBčko si dám instalaci FF+vyexportované nastavení které jsem pracně dělal několik hodin.Tedy mám pořád to samé up-to-date, kdykoliv, kdekoliv u sebe, přenos a plná funkčnost je otázka 10minut.
Monisko: FF je rych´ejsi nez opera, zkus sama tes loadu stranek ale me zajima spis jak ti sedne Chrome pak dej vedet :(
Dzine, ja prave mam oboji na notebooku a pouzivam oboji bezne, jak jsempsala, v praci temer vyhradne FF (a IE na nase vnitrni aplikace). Doma radeji volim Operu. Chrome chci vyzkouset ale ted opravdu nevim a nemam cas zkoumat, jestli uz je release pro Linux. Az bude tak urcite zkusim. Nebo az budu mit cas si ho zkompilovat.
No, osobně mi FF nesedl. Jinak Chrome používám na starém notebooku, nemá žádné zvláštní funkce, ale pravda je, že je úžasně rychlý (aby nebyl, je malý a nic neumí). Jinak doma používám Operu, je dokonale propracovaná, gesta myší, kolečkem otevírám nové záložky na pozadí, automaticky vyplňuje jméno a běhá rychle (na to, že mám otevřeno kolem dvaceti záložek) i na starším PC.
To co jsi vyjmenoval u Opery umi FF taky, rychleji a s mensi hw narocnosti, testovano na mojem 8 let starym pc me proste opera z duvodu obrovskeho neohrabaneho molocha, chapu ze zvyk je zelezna kosile Chrome umi to co 90% uzivatelům staci, proto tu delam malinky pruzkum.
Moniska: Jasne chapu, nevim jestli uz jede pod Linuxem
Nevím, FF mi zdaleka tak rychle neběží. Jinak by bylo fajn moci si prohlížeč nakonfigurovat - tím chci říct, že nepotřebuji e-mailového klienta, nepotřebuji "kecálka", nepotřebuji RSS čtečku, mám to zvlášť a vyhovuje mi to, tohle jen užírá paměť.
To co rikas taky mam radeji jako externi programy. Zalezi jakou verzi ale soucasna verze FF a Opery je FF mnohem rychlejsi, me zalezi spis na zkusenostech stim Chrome.