Otazky k priprave caju a ryzovy porcelan
chystam sa kupit neake naradie a nadoby na luhovanie caju. Slusnejsie caje som zacal pit len nadavno, takze doteraz som jednotlive nalevy pripravoval v malych kavovych salkach, ktore boli zakryte tymi malymi tanierikmi, ktore sa normalne davaju pod salku

Chcem sa teda opytat ci je (ako entry-level) takyto postup dobry / kde by sa dal vylepsit (teda on sa urcite vylepsit da radovo, ale ide mi aj o budget):
-> Zobrat zhong (aky velky? vacsina cajov ma napisane zaliat 1,5 dcl, mne napr. pride 1dcl na nalev dost - 2 caje 3 nalevove = 6x100ml, cez pol litra, co je dost ; aky material zhongu? "ryza" alebo porcelan)
-> Po uplynuti casu zobrat take kovove sitko (jemna mriezka, nasiel som doma, nie je to ako cajove naradie), nim precedit caj - napr do tohoto http://www.teatrade.sk/miska-na-caj-z-r ... 11-cm.html (do mensej verzie, tesne pred prelievanim je z nej vyliata horuca voda) - opticky mi nadoba pripada byt celkom pritazliva, jedna sa o "ryzovy porcelan" - je rozdiel medzi nim a klasickym porcelanom ? (tepelna kapacita/vodivost tepla/...?) Tento je minimalne lacnejsi
-> to co sa zachyti v sitku striast naspat do zhongu, zaliat dalej
-> dalsi nalev do dalsej misky , kedze paralelne pripravujem 2 caje (2x3 nalevov) misiek je potrebnych asi tak 6, pri com sa uz rozdiel (cenovy) medzi ryzovym a normalnym porcelanom prejavi
-> Otazka, ako davkovat caj? ak ma lyzicka napr 3g, tak potom to urcite neplati pri Yunnan Green, ktory je z mojho pohladu "velmi riedky" (myslim pomer hmotnosti suchych listov vs. objemu, ktory zaberaju -- teda prihliadnuc na velku diverzitu tejto hustoty nie je mozne povedat, ze lyzicka (ktora je dana objemom) ma 3 gramy. A +-1 gram moze byt pri niektorych cajoch 50% hmotnosti, ktora sa zalieva. Taktiez kuchynska vaha ktoru som doma nasiel nie je privelmi vhodna na nieco taketo, kedze chyba je +-1g (co je pri 2g 50% chyba
)vdaka za vsetky upgrady/napady

"ryzovy porcelan" je od toho ze tie polopriesvitne "dubky" vyzeraju ako ryza. Inak je to podla mna klasicky porcelan. (Btw. majitelia teatrade mi spominali ze maju dake ryzaky zhongy na dopredaj za 3e )
Sám jsem začínal s jedním 150ml zhongem + 2 misky. Problém v tom nebyl, to už je většinou větším problémem voda. Jinak s půl litrem během hodiny nemám sebemenší problém... A trochu by to odporovalo alkoholikům, kteří jsou schopni dát 5 piv během hodiny (i méně). Tam se ledviny nadřou nesčetně vícekrát.