Ohladom horskosti (horka chut) caju, tak mam taky problem, ze vzdy ked dam niekomu ochutnat zeleny caj, tak mi vsetci povedia, ze je horky a pritom chladim vodu skoro na 60°C (udrzim palec, bez popalenia). Teplotu vody meriam tak, ze mam odsledovane ako dlho chladne 100ml vody v sklenenom zlievatku (objem 150ml a hrdlo siroke cca 4cm). Chladim to tam na zelene od 4 do 5min. Tipujem od cca 75 - 65°C. Myslite, ze sa im zda ten caj horky pre to, ze si oni bezne sypu kilogramy cukru do ich sackovych cajov a potom sa im zda naozajstny caj horky??? Inac mne ten caj chuti a ak by som este viac ubral teplotu, tak mne bude chutit uplne mdlo. Ja v nom citim len minimalnu horkost, skor citit velku trpkost, ked ho preluhujem
Ide o zeleny caj z Meng Ding - chutovo pripomina japonske, trava, smotana, neskor korenie,...
Pripravujem ho: 4g/100ml
chladim - 4:30 min (cca 70°C)luhujem - 15s
4:15 min , 5s
4:15 min , zlievam hned
4:00 min , 10s
3:45 min , 20s
3:30 min , 30s
3:00 min (cca 80°C), 45s
chutovo dobrych 5 - 6 nalevov, potom uz voda...