Takže konvička bola vyvarená

Asi 20 minútový var vo vode filtrovanou reverznou osmózou. Na spodok som použil špilky. Plávu na hladine, no keď sa s tým človek pohraje, tak sa dajú celkom pekne položiť pod konvičku a potom konvička nenadskakuje

Pach po hline je fuč. Voda z konvičky chutí ako voda, nie ako hlina. Momentálne nemôžem povedať viac, lebo mám menšiu nádchu, takže to veľmi necítim, no povedal by som, že voda je hladšia. Preistotu tú konvičku ešte asi 2x vyvarím, aby som si bol istý, že je dôkladne pripravená na čaj.
A potom kúpim 50g nejakého kvalitného a starého lisovaného shu pueru a budem pozorovať ako konvička pracuje. Voda bude z aquaphoru, uvidím ako bude fungovať, lebo som počul, že brita robí fľaky/mapy vo vnútri konvičky.
Ešte by som sa chcel opýtať, že čo s tým jemným, ako keby, "pieskom" vo vnútri na spodku konvičky? Mám to len vyvarovať, či aj mechanicky vyčistiť houbičkou?