23. 1. 2011 15:02 od Parfeman
Dnes již podruhé ahoj. Jak jsem psal v jiném vlákně, s výběrem jsem si nechal poradit v jedné prodejně na netu. Upozorňoval jsem prodavače, že neplánuji profesionální zájem o přípravu čajů ani čajové rituály a aby mi podle toho doporučil nádobí pro domácí použití. Neznám konkrétní názvy nebo tvary, ale zatím jsme se dohodli na následujícím: 1 yixinskou konvičku na světlé čaje (bílé, zelené, žlutý), 1 japonskou konvišku 0,36l s vnitřní glazurou pro tmavé čaje (černé/červené, pu-erh), k tomu všemu 2 šálky nebo misky s glazurou. Ještě se s ním musím domluvit na jedné konvičce nebo džbánku určeného pro slévání čaje aby nedoházelo v konvičkách k přeluhování. Co vy na to? Je to vhodná výbava pro naprostého začátečníka? Tady jsem se dočetl, že někteří ani nepoužívají yixinskou konvičku. Jediné co mi chybí, a co jsem si řekl, že nepotřebuji, je často zpomínaný shong. Budu rád, když se vám tahle sestava bude líbit, mrzelo by mě kdyby ne, když uz je téměř na cestě :-D.
editace: ještě jsem zapomněl dodat, že prodejce se mi ude snažit veškeré nádobí sladit do jedné barvy, tuším, že do cihlové