termosky na čaj
dobre dakujem, to som chcel vediet, aj som to predpokladal, cize jedna termoska cisto len na vodu a ked na turu, tak zobrat termosku so zavarovackou, vdaka
Re: termosky na čaj
preco sa do nerezovaj termosky, ktora je pouzivana len na vodu, sa moze naliat puer, zatial co zeleny caj nie?
Tomu moc nerozumím.
Podle mě do nerezové termosky určené na vodu nepatří žádný čaj.
A navíc, osobně preferuji termosku skleněnou (se skleněnou vložkou), protože je naprosto inertní a teplo drží nejlépe.
Podle mě do nerezové termosky určené na vodu nepatří žádný čaj.
A navíc, osobně preferuji termosku skleněnou (se skleněnou vložkou), protože je naprosto inertní a teplo drží nejlépe.
Též zastávám názor, že termocka na vodu by měla být skutečně jen na vodu. Jednou mi do mé rodičové omylem nalili čaj Pickwik lesní směs na tůru a poté až po sedmém opětovném naplnění čistou vroucí vodou a vždy hodinu ponechanou z ní přestalo být to aroma cítit.
Subjektivně se mi zdá, že v termosce (nerez) čaj poměrně rychle tmavne a hořkne. Ve skle je to lepší, ale i tak preferuji s sebou tahat vodu a čaj připravit na místě, což chápu, že ne vždy může být možné. V tomto případě bych tedy doporučoval 2 termosky, jednu an vodu a druhou na čaj, přičemž tu na čaj bych chtěl se skleněným vnitřkem.
LL
Subjektivně se mi zdá, že v termosce (nerez) čaj poměrně rychle tmavne a hořkne. Ve skle je to lepší, ale i tak preferuji s sebou tahat vodu a čaj připravit na místě, což chápu, že ne vždy může být možné. V tomto případě bych tedy doporučoval 2 termosky, jednu an vodu a druhou na čaj, přičemž tu na čaj bych chtěl se skleněným vnitřkem.
LL
Ano v kovové termosce čaj oxiduje velice rychle, reaguje na kov. Treba u červených a puerhu shu to až tak nevadi. Ona se tam časem vytvoří patina a docela to jde. Je to ale nouzovka, termoska ma byt na vodu, na čaj možná tak s cukrem a citronem, ale o tom nase forum neni
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Ahojte, kúpil som si novú termosku 1L termosku colemoan. Chcem ju používať iba na vodu. Čo treba urobiť pred prvým použitím??? vypláchnuť vriacou vodou? a čo s tým gumovým tesnením? tiež vriaca voda? vopred ďakujem za rady
Ano, já jsem to poprvé tedy celé vymyl od výroby saponátem, pak několikrát vypláchl vroucí vodou, abych dostal pryč zbytky saponu.
určite saponátom? nebude to škodiť nerezu ? nebude po tom saponáte neskôr citíť voda? a co sa týka gumového tesnenia?
Já mám se skleněným vnitřkem, tam jsem se nebál Nerezu by to škodit nemělo, jinak by naše hrnce apod byly už dávno pryč. Vůně byla po dvojím vypláchnutí pryč, jde o to nepoužít toho saponu (jar) moc Ale jestli se bojíš, tak vypláchni několikrát vroucí vodou. Ale opakuji, ani guma ani skleněný vnitřek po jaru cítit nebyly. Jde o to že moc nevěřím té výrobě a následnému vyčištění. Jinak by měl být k výrobku i návod, jak jej správně uvést do provozu
ziadny navod tam nebol ale to nevadi, vyplachnem to tak ako vravis jarom a niekolko krat vriacou vodou. Recenzie na tu termosku boli dobre, kvalita nerezu v porovnani s mojimi starymi lacnymi termoskami je naozaj vysoka, uz na pohlad vidim ten rozdiel a mimochodom... treba termosku pred naliatim vriacej vody tiez nahriat?
Nahřát vroucí vodou doporučuji. Protože když naliješ vroucí vodu do chladné termosky, tak se ti voda lehce ochladí. Dobrých každých pár stupňů....
Jak na které čaje, nemá cenu snažit se dosáhnout co nejvyšší teploty a pak tou vodou zalévat japonce a opět velmi chladit Ale pro pchu-ery a další čajíky co se zalévají téměř vroucí mohu také jen doporučit
Prosimvas ako vy vyplachujete termosky na vodu po cajovani??? lebo mama vravi ze staci studenou vodou, ale to potom schne aj par dni :( Ja to vyplachujem vriacou vodou, pretoze to vyschne za par hodin mozem tym termoske nejako uskodit? napr. znizit zivotnost?
Dělám to úplně stejně a nemyslím že by to mé termosce ubližovalo...
Vadi vodny kamen v termoske? Cim ho odstranit? Aj ked ju dokladane cistim a umyvam (vodou), vzdy po vyschnuti mi po okrajoch bielne na okraji kvapiek, aj vo vnutri, jednoducho vodny kamen...
No mně ani tak nevadí, ale jestli tě až tak irituje, dá se vyčistit stejně jako např rychlovarka - citronová voda, resp. roztok kyseliny askorbové, či ocet ...
to radsej nie len som chcel vediet, ze ci vadi, ked nie tak s tym nic robit nebudem vdaka
Pokud se ti tam vytvoří silnější vrstva, tak to začne vadit. Nedej bože aby ti tekla z termosky bílá voda (plná kamence), to ti totálně zdegraduje čaj.
...A kyselina citrónová je v pohodě (2lžičky do litrovky - zalít horkou vodou, nechat 10 minut působit a pak několikrát vypláchnout horkou vodou).
...A kyselina citrónová je v pohodě (2lžičky do litrovky - zalít horkou vodou, nechat 10 minut působit a pak několikrát vypláchnout horkou vodou).
Naposledy upravil lesasyn dne 25. 6. 2013 22:17, celkově upraveno 1
aha, tak vdaka, raz za cas to oplachnem kyselinou citronovou Biela voda
Bože :-D Já operoval v rámci jemně bílého okraje víčka, ne že z toho teče bílá voda :-D Jakmile to olivňuje chuť, tak samozřejmě vyčistit ..
Jasně, já jen uváděl extrémní případ kam až to může zajít. Bohužel se mi to jednou stalo v čajovně
Proboha, tak s tím bych se tedy nechtěl setkat, fuj
A to mam kupit normalnu kyselinu citronovu (potravinarsku), nasypat to do termosky, zaliat vriacou vodou, pockat par minut a potom niekolkokrat vyplachnut? Ma s tym niekto skusenosti? Mam nerezovu termosku coleman. Bola draha a nechcel by som ju poskodit... Plocha vodneho kamena v nej nebezpecne narasta, este cca 10 cajovani a uz by tiekla "biela voda" Na puer ako stvorena
ak je to poriadna nerez nic sa nestane, inac mozes skusit aj ocot
vseobecne ide len o reakciu slabej kyseliny s vodny kamenom, kyselina ti hodi vodny kamen do rozpustnej formi (dost zjednodusene chemiu nema zmsel rozoberat)
vseobecne ide len o reakciu slabej kyseliny s vodny kamenom, kyselina ti hodi vodny kamen do rozpustnej formi (dost zjednodusene chemiu nema zmsel rozoberat)
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
je cas skoncit s narkotikami
A ještě bych si dovolil dodat jednu drobnost.
Vřele doporučuji začít používat jinou vodu!
Vřele doporučuji začít používat jinou vodu!
Zpět na Nádobí - konvičky, gaiwany, šálky....