Yixing všeobecně
Na začátek bych rozvinul diskusi o zlepšování vlastnosti hlíny z hlediska dlouhodobého používání na konkrétní skupinu čajů, jednoho konkrétního čaje... Jak se říká, čím častěji se v konvičce čaj dělá v dlouhodobém měřítku, tak konvička absorbovává čaj do svých pórů a následně může mít pozitivní vliv na přípravu čaje samotného. Zajímalo by mně, jak je to je podle vašich zkušeností v praxi. Nebo to je jedna z "pověr"?
Předpokládám, že se to spíše týká těch nejvíce porézních a nejkvalitnějších hlín...Kde třeba bude znát, že si do konvičky používané na Shu jednou uděláme mladý Sheng...
Čím jsem zatím přišel do styku mělo pouze krátkodobou paměť. Tzn. pokud konvičky vymyji teplou vodu, tak jako porézní materiál si naposled pamatuje tu vodu. Pochopitelně v rámci dlouhodobého používání...A jaké máte zkušenosti vy?

) ale mám též dotaz: je pravda že kvalitní yixing je těžký ? třeba kdybych měl dvě dokonale shodné konve ale jedna by byla o dost těžší dá se počítat s tím že zrovna tahle konev bude kvalitnější ? (berme že sou obě z yixingu a ta těžší není napodobenina z nějaké jiné hlíny...)
Dobrou konvičku člověk hledá déle, neboj se hledat a zkoušet co to finance a okolnosti dovolí To polévání u pozdějších nálevů ale aby jsi z toho dostal co nejvíce, poměrně zásadní, žádná z konviček nevydrží třeba 3 minuty držet solidní teplotu
Když si vezmu kolik faktorů výsledný výrobek a jeho podobu ovlivňuje..od doby zrání hlíny, přes její míchání, teplotu výpalu apod. je podle mne těžké kolikrát soudit o jakou přesně hlínu se jedná atd, pokud ještě vezmu v potaz kopie, přibarvování atd..
), ale že materiál se kterým pracoval, je stejný, jako ten, se kterým pracuje mistr (údajně pokud by ten kousek byl od mistra, tak by ho prodávaly za 10k..). Pokud pominu zpracování, tak použitý materiál si nemůžu vynachválit. Má úžasnou paměť, již od prvního čajování stále voní po čaji...