Yixing všeobecně
Na začátek bych rozvinul diskusi o zlepšování vlastnosti hlíny z hlediska dlouhodobého používání na konkrétní skupinu čajů, jednoho konkrétního čaje... Jak se říká, čím častěji se v konvičce čaj dělá v dlouhodobém měřítku, tak konvička absorbovává čaj do svých pórů a následně může mít pozitivní vliv na přípravu čaje samotného. Zajímalo by mně, jak je to je podle vašich zkušeností v praxi. Nebo to je jedna z "pověr"?
Předpokládám, že se to spíše týká těch nejvíce porézních a nejkvalitnějších hlín...Kde třeba bude znát, že si do konvičky používané na Shu jednou uděláme mladý Sheng...
Čím jsem zatím přišel do styku mělo pouze krátkodobou paměť. Tzn. pokud konvičky vymyji teplou vodu, tak jako porézní materiál si naposled pamatuje tu vodu. Pochopitelně v rámci dlouhodobého používání...A jaké máte zkušenosti vy?