9. 1. 2015 07:38 od chawangpu
Každý se stará o konvičky po svém a zkušený milovník konviček pozná přesně, jak a co s konvičkou její majitel dělal. Konvičky osobně nějaké decentně po dočajování otřu měkkou čaj.utěrkou - do čaje lehce navlhčenou zvenku do sucha, nejlépe když se konvička vyčistí od lístků, vypláchne horkou vodou a je ještě co nejvíce teplá. Na co bych doporučil si dát pozor, je zanedbání utírání na spodku hubičky a na podobných místech, kde se pak vytvoří nánosy čajového povlaku, jež spíše konvičku znehodnocuje, než by ji dělal zajímavější. Patina z používání se vytváří mnohem déle, než měsíce, a toto není třeba nijak hrotit. Čajový povlak nepatří ani na Yixing a dvojnásob ne na porcelán - fakt podivný zvyk co snad jinde než v Česku vidět neni. Stejně tak pokud se konvička neleskne - jako většina klasických starých konvic, netřeba hrotit, přílišným a hrubým leštěním se může povrch poškodit - cca rok zpět někdo takto poškozené konvičky postoval na teachat. Lesk se vytvoří časem, otíráním konvičky, poléváním čajem a horkou vodou, každá hlína a vypálení bude trvat jinak dlouho a výsledný efekt bude jiný, čim přirozenější cestu zvolíte, tim může trvat déle ale bude cenější. (Přirozenější znovu dle mého názoru neznamenají čajové mapy či nánosy kolem hubičky, na spodku konve či kolem víčka)