Príprava dáta masaly, váš najlepší recept.
Ja som ešte vo svojich začiatkoch s čajmi objavil takýto recept a veľmi sa mi osvedčil:
- Koreniny nasypeme do hrnca a k tomu nalejeme máličko vody. Zahrejeme to na variči až kým voda nezačne bublať.
Pridáme vodu(alebo mlieko s vodou, pomer záleží od vašej chuti, ja najradšej dávam taký pomer, že finálne je približne pomer mlieko/voda 7/3) a daľej zahrievame. Nemusí to až kypieť, ale nech to je dostatočne teplé na to, aby sa tam korenie poriadne vyluhovalo. Občas pomiešame, lebo niektoré koreniny sa zvyknú usádzať a nechceme, aby sa spálili predsa.
Asi po dvadsiatich minútach pridáme trošíčku masla(neodporúčam dávať, keď to plánujete piť studené) a vyluhovaný silný čierny čaj (ja používam najčastejšie assam) v mlieku (mám pocit, že čaj sa lepšie luhuje v mlieku ako vo vode, dá to takú silnejšiu chuť a nestane sa náhodou, že by sa to prelúhovalo). Ešte chvíľu necháme na variči a je to takmer hotové.
Med pridávam až keď to idem piť. Med by sa vraj nemal dávať do veľmi horúceho. Počul som už všelijaké verzie, prečo nie.

ale na tu masalu jsem prostě dostala vysloveně slinu, znáš to...