Jaké byly vaše nejlepší čajové zážitky roku 2016?
Z mladších shengů mne moc potěšil 2015 Laos Ban Komaen Black Label z Chawangshopu. Během roku jsem stihl vypít tak půl koláčku, příjemně sladký čaj. Hodně rád jsem popíjel i 2013 Bada z Pu-erh.sk, který se už pěkně vyvíjí, a ze stejného roku Bada Zhanglang z Chawangshopu.
Ze zralých shengů jsem si pokaždé užil popíjení 2000 Xiaguan Jia Ji Tuo, 1999 Menghai 7542 Private Order a příjemným překvapením bylo 2009 NaYi, kerému zřejmě pomohlo zrání na Tchajwanu, na těch sedm let poměrně dobře vyzrálý sheng.
Z shu puerhů je mým jednoznačným favoritem 2002 Fu Cha Ju Alioshan Tuo, z heicha pak 1990s CNNP Guangxi Large Leaves Liubao.
Oolongy jsem letos vynechal a ze zelených jsem si asi nejvíce užil 2016 Early Spring Lianghe Hui Long.
Nejvíce ale o vychutnání rozhodovaly stejně podmínky... když bylo dost času a klidu, což jsou s rozrůstající se rodinou stále vzácnější okolnosti