21. 7. 2015 11:09 od Vladan
Nejprve zopakuji ˇvčerejší odpověď. Psal jsem zhruba toto:
Tvůj odkaz na wiki říká: "Za destilovanou vodu nelze považovat vodu srážkovou (déšť a sníh), která vzniká odpařováním z vodních zdrojů a následnou kondenzací v atmosféře. Při návratu na zem déšť zachycuje ze vzduchu bakterie, chemikálie a prachové částice, proto se nedoporučuje k přímé konzumaci, ani přípravě pokrmů."
Já jsem napsal (v různých obměnách): "...že dešťovka je vlastně destilka, která pohltí něco málo z toho, co létá v ovzduší."
Podle mého soudu je to v podstatě totéž. Důležitá je (cituji opět tvoji wiki): že destilka je voda, " byla díky změně skupenství na vodní páry zbavena rozpuštěných minerálních látek". Podstatou vzniku destilky je tedy změna skupanství. A nezáleží na tom při jaké teplotě.
Můžeme se shodnout na tom, že odpařením vznikne vodní pára (plyn = chemicky čistá H2O), který zkapalňuje (princip destilace) ve formě jemných kapiček (=mraky) a než spadne jako déšť na zem, pohlcuje (rozpouští, případně chemicky reaguje) s "materiálem" (organickým = spory, bakterie i anorganickým = prach, exhalace..) , a proto deš´tová voda na zem dopadlá není destilkou?
Pokud ano, tak jediné, o čem může být spor, je to, kolik a čeho na sebe ta voda nabalí. jestli je to takové množství prachu a bakterií, aby šlo uvažovat, že to bude mít vliv na výživu rostlin. Já říkám, že ne, ale důkaz pro to nemám.
"tam bys za sve nazory byl dost tvrde potrestany, jelikož jsi nedodal jediny důkaz" - nevím, jestli někdo trestá za názor - pokud ano, je to zvrhlost. Všimni si, že tvůj "důkaz" podporuje moje tvrzení. Já zchladit hlavu nepotřebuju, ty jsi byl vytočený jako čertík, že ti někdo odporuje.