TeaTao
• Stránka 1 z 1
TeaTao (www.teatao.cz) s kamenným obchůdkem v Praze pár kroků od náměstí Jiřího z Poděbrad podle mě patří mezi nejzajímavější obchody s čajem a přidruženým zbožím. Jednak si tam člověk dobře popovídá a jednak tam mají pozoruhodné materiály, byť je nabídka relativně úzká - ale stojí za to. Z pohledu puerhu stojí za ochutnání 1996 Ye Sheng Da Ye - volný velkolistý pěkně čistě vyzrálý materiál (myslím, že ho lze považovat za etalon). Jako velmi slibný vidím 2009 Divoký Pu Er - Divoká sněžná hora - imo zcela jistě gu shu za cenu, která je v dnešní době mimořádně rozumná. Zahlédl jsem tam také nějaké starší oolongy včetně Da Hong Pao a také prý zcela originální Long Jing. Jeví se mi to tak, že materiály z většiny dovážejí napřímo, nepřeprodávají cizí zboží. Podle mého dojmu jsou to čajoví fandové a od toho se odvíjí nabízená kvalita.
Re: TeaTao
No, tak to vidíš. Zrovna tenhle obchod, resp. jejich e-shop, sleduji už poměrně dlouhou dobu. A skutečně mě ničím nezaujal, spíš bych řekl, že se to časem s jejich nabídkou zhoršuje. Taky na mě nedělala dobrý dojem ta kombinace s doplňky stravy a různými léčivy. Každopádně takováhle "překvapení" mám rád.
Takže pro mě je to prima tip. Určitě se tam zastavím! Díky.
Takže pro mě je to prima tip. Určitě se tam zastavím! Díky.
Měli tam výtečnej Pai Mu Tan - koláče z roku 2009, a to fakt Bílý měsíční svit - prakticky "černobílý". Ale poslední koláče jsem vykoupil já. Imo tam budou mít ještě nějaký zbytek. No, zajdi tam. Maj tam i zajímavý konve - jedna vypadá jak model z Factory 1 - ovšem samozřejmě kdo ví, nakolik je origo. Navíc je dost velká, takže mě moc nezajímá.
O Tea Tao máme thred v čajovnách už pár let.
viewtopic.php?f=28&t=405
koupil jsem tam kdysi jednu nej. ze svých konviček i s certifikátem za úžasnou cenu. Pár let jsem tam nebyl, funguje tam jeste ta čajovna?
viewtopic.php?f=28&t=405
koupil jsem tam kdysi jednu nej. ze svých konviček i s certifikátem za úžasnou cenu. Pár let jsem tam nebyl, funguje tam jeste ta čajovna?
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Imo tam ale už čajovna není.
To je velká škoda, :( čajovna to byla parádní obsluhavala nás Čínanka a podruhé někdo jiný. Znalá obsluha, velmi stylové vybavení...
Já tam zejtra asi jdu, tak se zeptám. Ta číňanka tam prodává, velmi milá paní.
Já se tam taky stavím. Ta Tvá zmínka o konvičkách mě dostala!
Dlouho ve mě zraje romantická představa, že někde narazím na zaprášenou konev, třeba z ruční mistrovské maloprodukce při Fact. 1, a koupím jí za skvělou, skoro tehdejší cenu...........bohužel, tuhle pohádku už jsem jednou zažil, tak mě to těžko čeká znovu.
Dlouho ve mě zraje romantická představa, že někde narazím na zaprášenou konev, třeba z ruční mistrovské maloprodukce při Fact. 1, a koupím jí za skvělou, skoro tehdejší cenu...........bohužel, tuhle pohádku už jsem jednou zažil, tak mě to těžko čeká znovu.
Budu tam tak mezi pátou a šestou.
Já se tam stavím někdy dopoledne. Pak jsem až do večera v práci.
Tak pls napiš, jak ty konve vidíš.
Tak jsem nevydržel a připravil jsem je o tu šílenou konev "štěstí" - 200 ml. Dvě razítka jak na poklici tak na dně, zajímavá tmavá hlína imo zini, pěkné zdobení - za tisícovku myslím slušná věc. Uvidíme, jak bude vařit.
Dáš nám foto?
Až budu mít doma foťák. Ta čajovna už tam teda není.
To je škoda, tam by se Ti líbilo. Jinak v té čajovně jsem tenkrát koupil nejlepší Shui Hsien co jsem kdy pil, měli tam 4 nebo 5 druhů a byla to lahůdka.
Tak jsem to evidentně nestihl! Takže už jenom gratuluji k nákupu zajímavého kousku, měl jsem ji, myslím, v ruce .
Viděl jsem tam asi šest konví, dobrá Zhi ni a jedna míchaná hlína s nějakým ostřivem, tvrdý materiál. V celku pěkné. V rámci to byly větší kousky, tak 200 ml +, razítka jsem viděl jen na víčkách, neboť dna byla elegantně přelepena cenovkami. Ceny odpovídající, spíše nižší.
Zbytek nechám bez komentáře.
Viděl jsem tam asi šest konví, dobrá Zhi ni a jedna míchaná hlína s nějakým ostřivem, tvrdý materiál. V celku pěkné. V rámci to byly větší kousky, tak 200 ml +, razítka jsem viděl jen na víčkách, neboť dna byla elegantně přelepena cenovkami. Ceny odpovídající, spíše nižší.
Zbytek nechám bez komentáře.
Jsem ti ji vyfoukl? Jinak ta Factory 1 style už tam nebyla někdo ji musel mezitím koupit.
Ne, myslel jsem to tak, že už jsem nestihl poreferovat o těch konvích. Ale evidentně to k nákupu nechybělo, co?
Ta Factory 1 style tam zřejmě nebyla už v pátek ráno. Páč pokud by byla v těch cenových relacích jako ostatní, asi bych ji koupil.
Ta Factory 1 style tam zřejmě nebyla už v pátek ráno. Páč pokud by byla v těch cenových relacích jako ostatní, asi bych ji koupil.
Nechybělo. Já už ji okukoval nějakou dobu. Tady je první nástřel: https://prekvapenycajem.wordpress.com/
Jinak tak Factory 1 like vypadala hodně jako tady na tom webu Early 2000s Purple Clay 3-foot Cloud Pattern Ru Yi: http://www.lifeinteacup.com/vintage
Fakt jsem nad ní dost přemýšlel, ale byla velká.
Jinak tak Factory 1 like vypadala hodně jako tady na tom webu Early 2000s Purple Clay 3-foot Cloud Pattern Ru Yi: http://www.lifeinteacup.com/vintage
Fakt jsem nad ní dost přemýšlel, ale byla velká.
Jo, tak to je přesně ona. Ten post si ještě musím přečíst, píšu bezprostřední reakci.
Ty konve tam byly všechny spíše větší. Pro mne tak na hranici.
Ačkoli mám i několik větších, co používám relativně často, když je víc lidí kolem stolu. Takže si vlastně sám odporuji.
No, každopádně na obrázku vždycky vyniknou detaily, kterých si člověk "na oko" nevšimne. Hezká!
Ty konve tam byly všechny spíše větší. Pro mne tak na hranici.
Ačkoli mám i několik větších, co používám relativně často, když je víc lidí kolem stolu. Takže si vlastně sám odporuji.
No, každopádně na obrázku vždycky vyniknou detaily, kterých si člověk "na oko" nevšimne. Hezká!
Dík - ta konev je úplně šílená, mimochodem. Ale někdo si s ní dal opravdu práci. Ta kulička nahoře je mimochodem otočná, skrz ni jde dole otvor do poklice, takže otáčením lze redukovat proud čaje. Sice ne úplně zastavit, ale to je jedno.
• Stránka 1 z 1
Zpět na Zkušenosti s obchody s čajem a příslušenstvím