Jaký obchod vybrat?
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Chtěl bych se zeptat z jakého obchodu objednáváte teď nejvíce čaje? Cenová relace do 200Kč za 50g nějakýho kvalitnějšího čaje (zelený/černý) ? A jaký typ černýho a zelenýho byste doporučili z onoho obchodu.
Re: Jaký obchod vybrat?
Které obchody se to nedávno řešilo mockrát ... můj obchodový trojúhelník je longfeng.cz, slavnecaje.cz, teamountain.cz, myslím že na těchto obchodech těžko sáhnout vedle ...
ja to riesim cez dragon tea house, pokial ide o cinske caje (postovne z ciny zadara cla sa neboj len ja cakam zvycajne 3 tyzdne, kym to dojde)
teraz na zimu by som skor vyberal caje trvacnejsie napr. oolongy a cervene caje
teraz na zimu by som skor vyberal caje trvacnejsie napr. oolongy a cervene caje
ak mas nadhernu manzelku ocarujucu milenku ak vlasnis skvele auto ak nemas problem s danovym uradom ak vzdy ked vyjdes von na ulicu svieti na teba jasne slnko a ludia sa na teba usmievaju...
je cas skoncit s narkotikami
je cas skoncit s narkotikami
Já mám ráda čaje od Gatuzo http://gaetano.cz/kategorie/gatuzo#main-content
Tak to asi nebude to, co ctěný kolega myslel... Tohle jsou takové ty zvláštní směsky, vážně bych nedoporučoval.
Nápoj jako nejsladší rosa z nebes.
茶
碁 go
茶
碁 go
Ahoj. Trochu opráším toto téma. Řeším momentálně z kterého obchodu by odebíral čaj. Čínský, zelený, širší výběr čajů (alespoň osm) a samozřejmě aby byla jakž takž obstojná kvalita. Například z těch lepších Longfeng má v nabídce jen tři zelené čínské a to ještě s datem 2017. Meetea nic a Tea Mountain taky nic moc výběr. A hlavně ty ceny. Ty zatím ne. Jedná věc proč ne je, že doma by asi kvůli ceně bylo nějakou dobu husté ticho a druhá věc - na takou kvalitu se chci pročajovat zpočátku něčím levnějším (ale ne nějakým šuntem).
Jediný obchod co jsem našel co by jakž takž vyhovoval parametrům a snad (??) kvalitou, je Goodtea. No většinu čajů mají různé typy Dračích studní a nebo šneci Ale snad by to stačilo. Můžete mi ho s klidem doporučit nebo víte o něčem jiném. Ostatní obchody co jsem našel, měly už dostatečnou nabídku zelených čínských, akorát dle cen se obávám, že kvalita nebude to pravé ořechové. Dík.
Jediný obchod co jsem našel co by jakž takž vyhovoval parametrům a snad (??) kvalitou, je Goodtea. No většinu čajů mají různé typy Dračích studní a nebo šneci Ale snad by to stačilo. Můžete mi ho s klidem doporučit nebo víte o něčem jiném. Ostatní obchody co jsem našel, měly už dostatečnou nabídku zelených čínských, akorát dle cen se obávám, že kvalita nebude to pravé ořechové. Dík.
Je to težké, Long feng toho časem bude mít více, ale mít kvalitní čaj a za dobrou cenu.... ta doba už je pryč. Sám beru od 3 prodejců. Zkus chawang, má 3 zelené a luxus, kvalita versus cena asi top. Pak ten Long Feng.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
No to jsi mne moc nepotěšil......... Takže zlatá střední cesta už není a zůstaly jen obchody s top čajem a nebo s něčím, co si na kvalitní čaj hraje......hmm. No nic jdu si uvařit dalšího vietnamce a pustit nějaký relax
Asi to tak bohužel je, díky nařízení EU a uvalení sankcí na čínské čaje to už asi nikdy nebude jiné.
No, jestli to dobře chápu, jde o slušný zelený čaj za rozumnou, příznivou cenu. Ačkoli je to dost široká definice, asi bych se porozhlédl ještě u Orijin. Ceny jsou OK a všechno co jsem zatím odtamtud pil bylo v pořádku. Jinak čaje od Tea mountain jsou k dostání v čajovnách a odtamtud se dost často dají objednat.
Ano, slušný čaj za rozumnou cenu. Na ty čaje, které by přirovnal k F1 co se tady o nich píše (a pijete), se musím nějak propracovat (natrénovat). Takže by začal třeba slušným Mercedesem, pak něco dalšího lepšího a dalšího až se dostanu časem na tu F1. Začít Trabantem (staré ležáky apod.), je dle mne zbytečné A sednout hned do kokpitu bez tréningu - tedy zabít dobrý čaj tím, že ještě mám rezervy v přípravě, je dle mne blbé. Takže asi tak by to přirovnal.
Stan - dík za tip. Ještě jsem se díval na Tao čajovnu, ta by snad také šla. Minimálně mě zaujala nabídkou keramiky a porcelánu.
Stan - dík za tip. Ještě jsem se díval na Tao čajovnu, ta by snad také šla. Minimálně mě zaujala nabídkou keramiky a porcelánu.
No, co tu pijeme je vetsinou audi, vyjímečně mercedes, F1, si dopřejeme naprosto ojedinele...
Koukám, že s tím přirovnáním jsem to trochu přepálil, až na toho Trabanta
Koupím nějaký čaj z výše zmiňovaného obchodu a pak napíšu jak to dopadlo.
Koupím nějaký čaj z výše zmiňovaného obchodu a pak napíšu jak to dopadlo.
Neboj se napsat Honzovi Brožovi do Chawangshopu taky. Rozhodně si udelej obrázek z více shopů.
Honzovi jsem napsal, teď jen čekám na odpověď
Ale to hlavní v tomto příspěvku. V jiném vlákně se narazilo na kvalitu čaje, respektive na firmy, o kterých se ví, že opravdu u nich se vedle nedá šlápnout. Protože recenze na některé obchody, prodejce, jsou už postaršího data, mohlo se také něco i změnit. K horšímu nebo lepšímu. Co by začátečník ( a určitě nejen já) by chtěl poprosit zkušené, ostřílené čajomily zda by nenapsali obchody nebo prodejce o kterých vědí, že zboží je opravdu kvalitní. Z kterých nakupují třeba i méně častěji. České i zahraniční
Ale to hlavní v tomto příspěvku. V jiném vlákně se narazilo na kvalitu čaje, respektive na firmy, o kterých se ví, že opravdu u nich se vedle nedá šlápnout. Protože recenze na některé obchody, prodejce, jsou už postaršího data, mohlo se také něco i změnit. K horšímu nebo lepšímu. Co by začátečník ( a určitě nejen já) by chtěl poprosit zkušené, ostřílené čajomily zda by nenapsali obchody nebo prodejce o kterých vědí, že zboží je opravdu kvalitní. Z kterých nakupují třeba i méně častěji. České i zahraniční
To bych se taky přimlouval. Nejen, že by to ušetřilo dost peněz , ale také když člověk nemá etalon tak nedokáže posoudit kvalitu. Když jsem nakupoval u Manutei, chutnalo mi to. Teď mám několik čajů z Orijinu a Manu už mi nechutná.Dva čaje z Orijinu skvělé, jeden pro mě dost průměrný, ještě dva čekají na otevření. Při posunu na vyšší level se to může měnit
Obchod, který dělá vše, malokdy má kvalitu... každy se na neco specializuje...
chawang, puery hlavne, pak kvalitní zelené, oolongy občas a červene.
longfeng, puery hlavne, zelené i oolongy, bílé a červené.
teamoutain, červené, hlavne Indie, Nepál, Darjeeling... japonsko.
Pak máš treba obchodčajem, který agreguje výše zmínené plus neco k tomu.
Orijin, tam težko vybírám, kvalita je velmi drahá, snaží se prodat vse, dokonce i kávu a bylinky.
chawang, puery hlavne, pak kvalitní zelené, oolongy občas a červene.
longfeng, puery hlavne, zelené i oolongy, bílé a červené.
teamoutain, červené, hlavne Indie, Nepál, Darjeeling... japonsko.
Pak máš treba obchodčajem, který agreguje výše zmínené plus neco k tomu.
Orijin, tam težko vybírám, kvalita je velmi drahá, snaží se prodat vse, dokonce i kávu a bylinky.
Skvělé, děkujeme
Dík.
A co Meetea ? Na první pohled to nevypadá špatně. Má s tím někdo zkušenost ?
Jinak jsem napsal v pátek p. Prachařovi dotaz na zelené čaje, zatím bez odpovědi. To samé obchodcajem. Pokud nepříjde žádná odpověď do zítřejšího večera, mám zavolat ? Jaké máte zkušenosti ?
A co Meetea ? Na první pohled to nevypadá špatně. Má s tím někdo zkušenost ?
Jinak jsem napsal v pátek p. Prachařovi dotaz na zelené čaje, zatím bez odpovědi. To samé obchodcajem. Pokud nepříjde žádná odpověď do zítřejšího večera, mám zavolat ? Jaké máte zkušenosti ?
P. Prachař se prý stěhuje, tzn. vydržel bych. Když jsme se stěhovali my tak na maily jsem začal odpovídat po 14 dnech
Zavolat jiste můžes, aspon se pripomeneš.
Od Meetea jsem zkousel jeden čaj a průměr. Ono je to opravdu složité, spíš napít konkrétní čaje a sorty a pak vyhledávat prodejce.
Od Meetea jsem zkousel jeden čaj a průměr. Ono je to opravdu složité, spíš napít konkrétní čaje a sorty a pak vyhledávat prodejce.
Poslal jsem minulý týden tři maily, jeden jsem tento týden opakoval a doteď ani čárka zpět.
P. Prachař se prý stěhuje .... beru, vím co stěhování je Snad se ozve.
Honza Brož ... byl jsem upozorněn, že odpověď nemusí být hned, pokud běhá po Číně a shání čaje. OK také beru.
Ale Obchodčajem - dva maily dva telefonáty. Maily nic a telefon dvakrát nepřijat..... Tedy ne že by to nikdo nezvedl, ale prostě odmítl. Zajímavá zkušenost s komunikací této firmy. Takže pokud si něco člověk objedná a z nějakého důvodu to bude muset reklamovat, tak docela asi problém, když už dělají mrtvého brouka nyní. A to jsem jen chtěl, zda jsou ochotni poslat vzorky čajů. No asi ne.
EDIT: tak p. Prachař se ozval Ano stěhování nebylo jednoduché.
P. Prachař se prý stěhuje .... beru, vím co stěhování je Snad se ozve.
Honza Brož ... byl jsem upozorněn, že odpověď nemusí být hned, pokud běhá po Číně a shání čaje. OK také beru.
Ale Obchodčajem - dva maily dva telefonáty. Maily nic a telefon dvakrát nepřijat..... Tedy ne že by to nikdo nezvedl, ale prostě odmítl. Zajímavá zkušenost s komunikací této firmy. Takže pokud si něco člověk objedná a z nějakého důvodu to bude muset reklamovat, tak docela asi problém, když už dělají mrtvého brouka nyní. A to jsem jen chtěl, zda jsou ochotni poslat vzorky čajů. No asi ne.
EDIT: tak p. Prachař se ozval Ano stěhování nebylo jednoduché.
Jestli mohu ještě doplnit Dzina tak bych připojil:
klasektea - nejlepší Darjeelingy, Nepálské čaje a topky Japonců
klasektea - nejlepší Darjeelingy, Nepálské čaje a topky Japonců
Tak po třech ! týdnech přišla odpověď z Obchodčajem. Vzorky neposílají.
Od pana Kláska jsem pil velice dobré čaje, průměrné i špatné. Tam je velmi kolísavá kvalita.
Já jako vzorek beru aspon 50 g čaje, protože se to musí pripravit na různé způsoby, ale tak chápu, navážit vzorky treba po 5 g musí být opruz, ale možná tak zbytečně přicházeij o zákazníka no.
Já jako vzorek beru aspon 50 g čaje, protože se to musí pripravit na různé způsoby, ale tak chápu, navážit vzorky treba po 5 g musí být opruz, ale možná tak zbytečně přicházeij o zákazníka no.
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Zpět na Zkušenosti s obchody s čajem a příslušenstvím