Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh. Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Jediný žltý čaj, čo som mal viac než jeden krát v čajovni bol z oxalisu. V tom čase mi chutil, teraz by som to do huby asi ani nevzal. Takže odpoveď je asi taká, že kým sem nejaký kvalitný (teda jediný...) obchod v Ba nezačne žlté dovážať, tak mám smolu
Zatím jsem měl možnost ochutnat jen Song Yang Yin Hou Cha - Packa stříbrné opice - což je označováno někde jako zelený, častěji však jako žlutý čaj. Výborný čaj u kterého jsme se velmi uvolnili a rozpovídali.
Tak co si vzpomínám tak 2011 Huang Ya byla super, ale mezi top čaje se u mě aktuálně řadí dnes ochutnaný korejský 2012 Hwangcha. Někdo ho řadí mezi oolongy, ale prodejce ho zařadil mezi žluté (+ název znamená žlutý čaj), takže to tak nechme
Žlutý čaj jsem si před hodně dávnou dobou jednou koupil tuším v DČ. Ale ať jsem ho zkoušel dělat různými způsoby, nikdy jsem z něj nevymámil víc než jen lehce nasládle ochucenou vodu. Tenkrát jsem si řekl, že asi nemám tak citlivý jazýček jako čínští císaři a už to nikdy nezkusil
Když poklička padá, šálek se nebrání, nemá strach ze smrti.
Možná že ano, ale tenkrát, před nějakými 15-20 lety moc čajoven a možností koupě čaje nebylo. Od té doby už mě to ani nenapadlo, že bych tento druh čaje zkusil znovu ....
Když poklička padá, šálek se nebrání, nemá strach ze smrti.