Meng Ding Shan 2009
Když to vezmu podle zkušenosti Dzina
Délka louhování - ze začátku nechápu snesitelnost čaje při takto dlouhém louhování, prvních 8 nálevů jsem dělal okolo 15s a z toho 2-3 byly šíleně hořké (první bych odpustil, dělal jsem velice rychlý oplach).
Počet nálevů - dělal jsem jich celkem přes 10 (nevím přesně), z toho první 2-3 skoro nepoživatelné, poté se začala vyplňovat chuť, ale velice rychle slábla (4. až 6. nálev byl nejlepší). Poslední 2 nálevy jsem nechal dlouho (okolo 3-4minut) louhovat, takže chuťově byl výborný (stejně jako ten 4. až 6.), ale bez jakékoliv vůně a téměř bez barvy.
Chuť - bylinky ani citrus nebyl cítit (chuťově ani čichově), pečený mi také vůbec nepřipadal. Z počátku byla vůně výrazně trávová, postupně se zlehčila, ale jiné aroma cítit nebylo. Chuť ve většina nálevů spíše hořká, ne moc do sladka (až tak od 5. nálevu).
Jediné v čem se plně shoduji je barva nálevu - průzračná světle žlutá. A vzhled vylouhovaných lístků - po 5-6 nálevu krásné, poté začaly ztrácet barvu a zpět se jakoby zavíjely. V té době ale ještě neztrácely na chuti.
Příprava v 240ml zhongu. Čaj mám jako vzorek od pana Prachaře (longfeng - díky )
Nemůžu říct že by byl špatný, ale velký zázrak to nebyl. Jako delikatesu bych ho neoznačil Třeba jsem něco udělal špatně, nevím o tom.