Re: Skladování čajů & zrání čajů.
Hlavne mimo pachy, svetlo, strídani vlhosti a teplot.

Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Hlavne mimo pachy, svetlo, strídani vlhosti a teplot.

emba píše:Mám dotaz, nakoupil jsem několik levnějších sheng pu-erhů. Nechci je nechat zrát, ale jen skladovat a brzy vypít. Poradíte mi, prosím, v čem je nejlépe uskladnit? Skladování v kartonové krabici se mi neosvědčilo, čaje mi přijdou zatuchlé...

Pokud je v sušším prostředí, tak zraje pomaleji a zustavají zelinkavé tóny. Ale zraje. Neni problem ho dat do vlhčiho prostredi kde bude zrat dále a rychleji. Pozor ale na teplotni šoky a vlhkostní 

ale skor sa bojim, ze takto presuseny kolac by mal po znovu nastartovani pozmenenu floru a faunu, kazdy mikro-organizmus sa mznozi rozdielne rychlo, mohol by to byt zaujimavy experiment ale z toho co tam mam by sa na zrenie aj tak hodil len jeden, takze skusat to radsej nebudem bola to otazka skor pre zaujimavost ako pre prax

. Stačí nalámat a zabalit do papíru... takhle v plechu skladuji i Hei Cha, protože na plnou skříňku by to nedalo 
Jamo píše:sucho je, ze domaci dost priklada do kotla, teplotu ako tak ustalenu mam, vdaka pravidelnemu vetranie
ak by som byval vo svojom nejaku fajn skrinku by som poriesil ale na tych mojich trapnych 5 pu erhov, co mam na pravidelne popijanie (btw. pri tych fotkach pu erhotek si clovek pride menejcenny :-( hlavne kamenova stena mi vyrazila dych)
miesto na skladovanie mam urcene +- pocitovo, nic nemam premerane :-(

Ze svého okolí znám spoustu krabicových a šuplíkových zastánců a četl jsem už ledacos, takže jsem se rozhodl také řídit se intuicí a naplnit šuplík + dodat zvlhčovač, v mém případě do 1/3 naplněný 100ml gaiwan u kterého jsem rozbil pokličku.

a navíc to byly mladé čaje, které se pak nechávají zrát. Navíc byly zabaleny a vše bylo jiné.

Napadl mě veliký plastový kbelík...ale přeci jenom to je plast, není to prodyšné..tím jak by ubýval čaj vznikala by vzduchová mezera v nádobě...čím ji vyplnit...Jelikož ideální stav by asi měla být stále plná dóza bez vzduchu...což při postupném odebírání působí vzduch na čaj....Zpět na Výběr, nákup, čajování a zajímavosti o čaji
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků