Správně si vybrat, pít, koupit a skladovat čaj. Zkušenosti s čaji, čajování, prostředí, feng shui, apod. Novinky, tipy a naše fotky z čajování a ochutnávek.
V jisté době jsem se věnoval shromažďování poznatků o všem, co souviselo s čajem. Výsledkem byl jakýsi slovníček, který ovšem už delší dobu neudržuji. Snad se někomu může hodit při pronikání do tajů čajování .
Je to dobré, kdysi jsem mel takovou ideu udelat neco pdobného s jeste čínsštinou, ale radeji to odkladám na pristí život
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh. Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Qing Ming
Pod písmeno Q v seznamu názvosloví doplňuji další termín
Qing Ming pro označení jarního festivalu slaveného v Číně, s čajem má spojitost v tom, že první čaje sklizené v Číně na začátku roku se označují Pre Qing Ming.
Nibancha
Pod písmeno N v seznamu názvosloví doplňuji další termín
Nibancha (např. a mnohé další odkazy) pro označení čajů z druhé sklizně; sklizně mohou být celkem až čtyři (viz Sanbancha a Yonbancha, když pro první sklizeň je to Shincha nebo Ichibancha), v závislosti na vhodném počasí
Kuradashi Gyokuro
jak se praví zde, takový čaj Gyokuro je vyroben s cílem, aby po skliznil ještě nějaký čas zrál a teprve potom v šálku poskytl onen neobyčejný požitek, jaký z něho lze získat. Jako dodatek ještě citát:
„A long time ago, people celebrated aged Gyokuro as the Shincha of Gyokuro in autumn.“
Tencha (3)
v procesu výroby čaje Matcha se tak nazývají usušené čajové lístky, které se vkládají do
speciálního mlýnku, aby byly rozemlety na prášek, což je pak už Matcha.
Poznámka: odkaz v příspěvku - st Srp 18, 2010 8:38 am - již není dostupný