No, není jednoduché povedět. Nevím jestli to je přímo kasien, ale ano, mléko ubírá čaji na síle co se týka theinu ( kofeinu ).
Ten je jinak vázaný a jinak se uvolnuje než v kávě. V káve se ho uvolni mnoho a to z žaludku a ihned začne ucinkovat a rychle ztratí sílu, to je nevýhoda, krom toho také niží cévy a srdce. Thein se chová jinak, vstřebává se ze střev a ucinkuje pomaleji, ale konstatněji.
Je to velmi individuální. Silny long jing na lačno, tak to není na programovaní. Ale slabší klidně popíjím

On neni Ling Jing jako Long Jing, mnozství ucinné látky se liší a člověk to jinak vníma, chce to zkusit.
Nejen že je mnoho látek v čaji, které spolu spolupracují, ale také v člověku se ději různé chemické pochody a vníma to jiank. Mě ten čaj nakopne a tebe uspí, například.
Také se dělá to, že se první nálev ( nepocitam oplachovací ) vylije a dalsi nálevy už neobsahují tu prvotní velkou dávku kofeinu - theinu. Jinak zalévání chladnější vodou, činí čaj jemnějším.... ( ne u každého, bavíme se zde o zelených a hlavně long jing ).
Mléko do zelených a prakticky žádnyých čajů až na vyjímky nepatří.