Test sheng puerů Jincha 2005 a 2006
Čaje jsou z továrny Xiaguan TF. Rok výroby a pravost je deklarována.
2005
Testeři: Dzin Tea Racer, Miroš, zuzanakrizova.
Testováno v Zhongu 3 minuty, teplota vody 95°C a množství 4g.
Čaje jsou detailně popsány na webu, nám šlo spíše o rozdíly, jestli je ten malý časový rozdíl který je 1 rok opravdu znát.
Bao Yan Jincha 2005
Bao Yan Jincha 2006
Tak samotná degustace, byla velmi zajímavá, čaje tedy naprosto stejný způsob připravy. Všiměte si že už i suchý list je u 2006 Jincha světlejší než u Jincha 2005.
Nálev je hotov, na první pohled je vidět dle barvy že čaj z roku 2005 je tmavší a oranžovější, průzračný. Jincha 06 je malinko kalnější. Vůně je u čaje Jincha 2005 intenzivnější, květnatější a sladší. 2006 také voní, ale ne tak výrazně a sladce. Chuť je velmi podobná, ale přesto byla chutnější a sladší Jincha 2005, Jincha 2006 je ještě velmi nezralý sheng puer. Uvidíme později možná za rok zopakujeme testík.
Dozvuk čajů je také rozdílný, kdežto Jincha 2006 trpkne ikdyž nepatrně a je malinko svíravá, tak naopak Jincha 2005 sládne a je květnatá.
Vylouhovaný list, nám taky cosi naznačuje ohledně zrání. Pouhym okem vidíte jak Jincha 2006 je světlejší a 2005 naopak. Rozdíl rok mezi čaji je dost znát, uvdidíme teď když budou mít oba dva stejné podmínky jeslti se něco zlepší nebo budou rozdíly stále tak velké.
Závěr: Tak oba puery jsou velmi chutné, je vidět že mladší Jincha, buď potřebuje dozrát nebo nebyla skladována v ideálních podmínkách, uvidíme časem. Rozhodně mě tento test velmi překvapil jelikož tak velké rozdíly u čajů po roce jsem nečekal. Díky přítomným za asistenci a názory, třeba se tu ještě vyjádří a řeknou nám taky něco.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.