Liu Pao 1970 a 2007
Tak čaj Liu Pao je v podstatě fermentovaný oolong, dále pak zpracovaný jako černý čaj plně fermentovaný což je po čínsku Hei Cha, je to můj oblíbený čaj, v čajovnách i v obchodech je málo vidět. Je to škoda jelikož jeho účinky na zdraví a jeho jedinečná a neopakovatelná chuť imponuje prakticky každému pijáku čajů.
Kdo se chce dovědět o čajích více a vidět více fotek, ať klikne na níže uvedené odkazy!
Liu Pao, Wuzhou 2007 / Čaj Šesti Pevností
Liu Pao, Wuzhou, 1970 / Čaj Šesti Pevností
Testeři: Dzin Tea Racer, ZuzanaKrizova
Testováno: V Zhongu a konvičce 5s, teplota vody 95°C a množství 5g.
Tak jdeme na test, oplachovací nálev je samozřejmostí, jsem zvědav jak dopadnou vzorky.
Nálev: Už z nálevu jsou vidět patrné rozdíly, starší Liu Pao má i průzračnější nálev a dalo by se říci hustší a olejovější.
Chuť: V chuti je opravdu rozdíl 37let udělá asi svoje no. Liu Pao mladší je výborné, ale není tam ta uhlazenost chutí a výrazná chuť po arakovém oříšku tam není v takové míře. Je tam cítit více dřevitosti a drsnější tón. Nálevy vydrží tak 2 velmi dobré a 3 tí už je slabší. Staré Liu Bao jsem pil celý den. Chuť je opravdu uhlazená, každou chvíli objevujeme jiná spektra, jestli se k takovéhle lahůdce někdy dostanete rozhodne si na to udelejte celý den čas!
List: List je velmi podobný, ale na starém už je krásně rozvinuty Jin Hua, zlatý květ. Vše podstatné je vidět na fotkách.
Shrnutí: Tak zub času je tady znát opravdu až příliš moc, už po roce zrání i mladší Liu Pao dostává tu správnou chuť. Zkuste si někdy tento čaj ochutnat hned, zapsat si poznámky a pak po letech skladování....
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.