2008 Traditional Anxi Lao Cha Tie Guan Yin - Archivace
.Chutnal jsem vzorek tohoto čajíku a musím říci, že mě zaujal (zachutnal). V daném e-shopu mají ovšem napsáno, že čaj je Stárnoucí oolong a z toho jsem jaksi zmatený. Až doteď jsem si myslel, že stárnoucí jsou pouze některé černé a Pu-ery. Proto bych rád poprosil o vyjasnění pojmu Stárnoucí oolong.
Popřípadě, kdybych si ho pořídil ve větším množství jak jej skladovat aby mu bylo fajn (neztrácel na chuti atd.).
Děkuji...
Každá myšlenka, kterou myslíme a každé slovo, které vyslovíme, vytváří naši budoucnost.
Změníte-li své myšlení, změníte svůj život.
Občas si řekněte: "Na co myslím? Chtěl bych, aby tato myšlenka vytvářela můj život?" . ..
Vaše myšlenky vytvářejí váš život a pokud si toto uvědomíte, mohou nastat nesmírné změny.
Louise L. Hay

Je rozdíl mezi skladováním například otevřeného balení než se dopije a dlouhodobým zráním - na dlouhodobé zrání to chce vždy velké množství čaje dohromady, dobré skladovavcí podmínky a samozřejmě za přístupu vzduchu. Na krátkodobé skladování je to víceméně fuk, stačí obyčejná dóza, nebo i pytlík ...



)
. Videl som dózy neglazované, ktoré by mali teda dýchať celým povrchom a dózy glazované (tie potom stoja na nožičkách a majú neglazované dno -- môžu dýchať dnom). Každá dóza sa pravdepodobne hodí na iný čaj, zrejme čím pečenejší čaj, tým vzdušnejšia dóza. Raz za pár rokov sa čaj z dózy vyberie a dopečie. Väčšinou sa jedná o väčšie dózy, na množstvá čaju rádovo v kg.