Kde mají dobrou tradiční TGY?
Jen prosím piště ty s opravdu tradičním pečením, nikoliv zelené, které taky mohou být velmi kvalitní, ale prodejce je leckdy označuje za tradiční.
Pokud by to byla reklama, klidně napište SZ.
Děkuju

Jen prosím piště ty s opravdu tradičním pečením, nikoliv zelené, které taky mohou být velmi kvalitní, ale prodejce je leckdy označuje za tradiční.

Tak tohle mě zajímá blíže. Dóza z Yixingu je tedy vhodná na tradiční TGY? Četl jsem že například Shui Hsien a jiné útesové "pečené" Yancha se do Yixingové dózy nehodí, protože ztratí postupně chuť a aroma. Doporučovali dózy z porcelánu (vakuově zajištěné).
Jen dát do Yixingu a nestarat se? Jednou za čas by se ale měla znovu péct, je to tak?

Po dóze na nějakého svého favorita se už rozhlížím nějakou dobu a myslím že tohle by byla dobrá volba. Když už s tím má někdo takovouhle zkušenost, nebránil bych se. Upřímně řečeno mi to k těmto tradičním čajům sedí, ten Yixing, ale trochu mě zmátlo to co jsem četl, psali to lidé kteří čaji dost rozumí..Ale ano, jak říkáš, názorů je více a není nad vlastní zkušenost.

Každopádně poctivá doza ma tesné víčko, já mam dozy co mají i 2 víčka
Velmi prospívá v techto dozach klima Liu Pao a Liu An spoku s shengy. Po 3 letech pokusech již vidim vysledky.

Nejlepsí je to zkusit a vysledek je mira uspešnosti.

Právě že Pchu-erhy jsem chtěl do těch dóz nejvíc a myslel si, že to je hloupost, protože potřebují určité klima, teplotu, vlhkost, .... Tak asi si udělám radost a koupím něco na shengy
" ..myslím, že v dnešním čajovém světě platí hodně "dvakrát měř.."
O to víc potěší prodejci, kteří se vyznají a berou to z opačného konce..nebo začátku 

Neco dávam do tmaveho skla se zabrousenym uzáverem, ale stejne to vše vypiji...

Zpět na Polozelené - Wu Long, Yan Cha
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků