Máte raději Sheng " zelený " nebo Shu " tmavý
U mě je to jak kdy, ráno a dopoledne Sheng, a odpoledne Shu

Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
visual píše:opět nechci zakládat nový topic, tak to vecpu sem...kam se to i hodí.
nedávno jsem zjistil, že sheng pchu-ery skoro nepiju a vlastně mi vůbec ani nechtnají, možná i něco horšího![]()
má někdo podobné zkušenosti? tuší někdo v čem se vzal můj odpor s Sheng Pchu-eru?
zuzanakrizova píše:visual píše:opět nechci zakládat nový topic, tak to vecpu sem...kam se to i hodí.
nedávno jsem zjistil, že sheng pchu-ery skoro nepiju a vlastně mi vůbec ani nechtnají, možná i něco horšího![]()
má někdo podobné zkušenosti? tuší někdo v čem se vzal můj odpor s Sheng Pchu-eru?
Ne vyloženě,že by mi nechutnal,ale že bych ho pila nejak často se nedá říct. Měla jsem jednou sheng v cajovne a at to bylo tím že jsem ho mela na lačno nebo tim ze byl nalev silnejsi,bylo mi po nem docela šoufl,žaludek mi jen tancoval. Od te doby k nemu nijak netihnu,neříkam ale že si ho nedam,slabší nalev nebo nejakou kvalitnejsi sortu. Tezko rict to ze ti nechutna muze byt spojeno i s necim takovym nebo ti jen proste neprirostl k srdci
visual píše:Takže abych to uvedl na pravou míru, negativní zážitek bych zapříčiněn špatným čajem.... Tedy člověk se nesmí nechat odradit.
Hlavně u mě osobně při přípravě sheng pu erhu extrémně rozhoduje množství čaje, přidáním 2g při stejné době louhování a čaj už mi přijde extrémně silný až nepitelný(tím myslím třeba 6g X 8g do yixingu-120ml)
Gwynnbleid píše:visual píše:Takže abych to uvedl na pravou míru, negativní zážitek bych zapříčiněn špatným čajem.... Tedy člověk se nesmí nechat odradit.
Hlavně u mě osobně při přípravě sheng pu erhu extrémně rozhoduje množství čaje, přidáním 2g při stejné době louhování a čaj už mi přijde extrémně silný až nepitelný(tím myslím třeba 6g X 8g do yixingu-120ml)
tak to hej a hlavne sheng treba luhovat hodne kratko. tak 20sekund na prvy nalev. druhy dam 15 a potom postupne pridavam zvolna
Zpět na Černé, zrající & PuEr - Hei Cha
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník