Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.

karel.walt píše:A to se vazeni opravdu mylite s tou vahou. napr po 4 letech uskladneni caj ktery byl vyroben jako 250g cihla, tuo cha atd. vazi v prumeru 230-240g. takze nejsou to desetiny, 4 roky=10-20g...
Nekdo tu psal ze pracuje v Teanetu. vemte puer ve tvaru houby (caj ktery je v CR uz cca 4-5 roku, ten byl u Jina jeste v Borivojce, sheng) a zvazte ho. Je to malokdy 250g, vetsinou tak 230-240. To znamena ze za Ceskych podminek presycha. Takze zmena vahy muze byt i velice patrna. nebo podivejte se na nabidku serioznich obchodu na netu, pokud je caj starsi tak vsude je uvedena mensi vaha nez puvodni... A vzdy o desitky gramu.

karel.walt píše:Tak to je husty, ted' mi zrovna poslal prelozeny clanek (do angl.) o vyzkumu ktery nedavno dokoncilo vyzkumne stredisko v menghaiske tovarne. pry "konecne vedecka odpoved na dozravani pu erhu". Je to fakt sila... zkoumali to vselijak. Zitra to prelozim do cestiny a hodim sem.
Nejzajimavejsi vec je napr. ta, ze pojeti sucheho a vlhkeho uskladneni se hodne lisi. Napr 68% vlhkost je pro ne porad "dry"!!
tak zitra to tady bude...

karel.walt píše:Takze vyzkum provadelo....

Nejlepe mi ukazuje bimetalovy, nebo jak se to píše. Zkousel jsem jich nekolik a vzdy byla psaná odchylka max 2%.... ale nebylo to tak
Mam plechovou skřín momentálne 

Dobrá tedy, zkusím to, ale na začátek opravdu jen malou misku ...

Voda se buď sama odpaří, nebo jí jednou za měsíc vyměním. Čajíky zatím ok, ale mám to tak zatím lehce přes 1/4 roku.Zpět na Černé, zrající & PuEr - Hei Cha
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků