Houbovitá chuť Pu-erhu
nedávno jsem na internetu v jedné diskuzi narazil na hodnocení chuti Pu-erhu: "chutnal houbovitě".
Zaujalo mne to, protože nyní mám doma tento koláč: http://www.obchodcajem.net/300-Zeleny-k ... ilety-200g
a je cítit i chutná trochu jako "sklepní zatuchlina" nevím jak bych to popsal. Tak mne napadlo, jestli ta houbovitá chuť není něco takového. Moc zkušeností s Pu-erhy nemám, takže nemůžu srovnávat, jaké chuťové vlastnost dobrý Pu-erh může mít a naopak jaké jsou chuťové "vady".
Co vy na to?

Takové to " aroma budhistického kláštera " to je u shu puerů. Ale Tvůj odkaz jde na sheng puer - zeleny tam to je jiné. Puer mená chutnat zatuchle, to je bud spatny nebo plesnivy a nebezpecny puer. Proste špatné skladování. Ten zelený je zatím zeleny čaj a časem stárne a uhlazuji se chute, mrkni na nektere popisy u archviních co mám. Ale tam jsou pak chute, medovité, lehce kafrove a kvetinove atd. Nikdy houbové.

Já také nejsem ze shengů odvázaný a shu mám moc rád (ty lepší, taky tu mám jeden nakyslý). Přitom mi nedávno návštěva řekla, že můj shu (mimochodem výborný Jing Gu Shan Cha Tou 2005, že Dzine? 
jen čekám na ten pravej....