Měl by drobný dotaz. Jak správně připravit tento čaj ? ... Tian Mu Long Zhu (od p. Prachaře) ovoněn jasmínem. Otevřu sáček.... no nádherná omamná vůně jasmínu. Nastudoval jsem, jak čaj připravit
http://www.tea-earth.net/tea/green/tianmulong.html Pravda návod je na neovoněný, ale to snad je jedno (nebo ne ?)
Nachystal jsem kuličky do zhongu (zakryl dno), zaliji vodou cca 70°C a nechal louhovat přibližně minutu. Nálev příjemná barva, omamná vůně a chuť..... hořký není, ale prostě jak kdyby nechal vylouhovat místo čaje hromadu čerstvých jasmínových květů. První doušek byl jak kdyby pil teplý parfém. Chuť čaje se vynoří asi až po půl minutě, ale stejně je člověk oblblý tím jasmínem, takže to vnímá jen trochu. Udělal jsem ještě jeden nálev, změna žádná (že by to bylo třeba slabší), ale jsem z toho už docela "sjetý"
Takže chyba v přípravě nebo chyba někde jinde ?
Ď
Pro Admina : nevěděl jsem kde to vrznout a nechtěl jsem zakládat nové vlákno, tak jsem to dal zde. Když uznáš za vhodné to dát jinde, tak to přesuň.