Výběr Yixing konvičky.
A jak to, že jsou konvičky např. z červené, hnědé, šedé, (atd.) hlíny? Je v tom nějaký jakostní rozdíl?
a jaky čaj v ni budes prirpavovat, každy material - druh Yixingu je na neco jineho, vše už tady je psano. Ptej se konkretneji.

Dzin Tea Racer píše:Ale na jaky? Na Tmavý nebo na zelený? Každopadne jednu na tmavy a druhou na zeleny
Na puery je dobrá Zhu Ni, na čerstve zelené se mi osvedcila Lu Ni. Ale Zi Ni je dobra na oboji.

) reakce.
Někomu příprava v konvičce nevyhovuje vůbec, někomu (jako mě) jen na určité typy čajů. Podle toho se odvíjí to množství. Ale jak Dzin mnohokrát psal, na jeden druh čaje by měla být jedna konvička. Osobně mám trošku jiné rozlišovací metody a to dle barvy, vůně a chuti (a na fakta o čaji nekoukám). Takže mám konvičku, do které dávám zelené, některé žluté a některé oolongy. Chystám se koupit si další na darjeelingy + vybrané červené/černé (hlavně nepály).
Pokud budes vybírat citem tak se nespletes určite. Univerzální tvar je Shui Ping, urcite víš ktery myslím, tím nic nepokazíš....
Ale treba oolongy z Wu Yi mohou byt velmi rozdílné, nebo treba Tie Guan Yin tradiční praženejsí je uplne chutove a vůní i barvou jiny než komerční kytičkova TGY.
Navíc nikdy neni problem konvičku " naučit " na jiny čaj. Pochopitelne extrem shu puerů zkusit predelat na jemné zelené asi neni pravy priklad 

). A pak si po dlouhém rozhodování začnu pořizovat i nějaké ty vytoužené yxingsé konvičky!

-yogi- píše: aka hlina je vhodna na konvicku pre zelene caje.

snad budete mat so mnou strpenie 
Pořád se musí experimentovat, zkoušet a hlavně nepřestat.
Porcelán je sice univerzalni, ale jak psal Stan na degustace je dobry. Ale yixing s čajem pracuje. A to je důležité.

Zpět na Nádobí - konvičky, gaiwany, šálky....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků