20. 2. 2011 19:16 od Boramyr
Pánové, nechápu, proč tu vyskakujete jako čertík z krabičky, když se vlastně nic neděje?
S čím nesouhlasíte? Titulek říká : "Čaj v sáčku někdy lepší než sypaný" To je určitě pravda, protože NĚKTERÉ sáčky jsou určitě lepší než NĚKTERÉ sypané. Není důvod aby tomu tak nebylo.
Že většina pytlíkáčů není plněna odpadem z výroby? To je jasné, jinak by 90% červené produkce musel být odpad. Většina světa máčí pytlíky po milionech... kvalit i cen je celá škála. Ne všechno je lídl za bůra.
Že skladování ve skle či kovu příliš nevadí, kdežto přístup vzduchu ano? Zádné překvapení, stačí se zamyslet.
Že se obsah kofeinu různí napříč druhy i značkami? To je normální.
Za úvodní blábol o tom, že se čajomilové děsí prachu a koncové plky o fermentaci poděkujte autorovi článku. Uvědomte si, že novinář není odborník na nic a podle toho to taky vypadá. Původní studie je zřejmě zkrátka chemická analýza a posuzuje se soubor vybraných látek. Kolik kde čeho je. Nepochybně zajímavé, ovšem ukazatel "kvality" z toho udělal jako obvykle až pisálek. Z těch chemiků pitomce nedělejte, ti do závěru určitě nenapsali, že podle tabulek je nejlepší citrónovej pickwick.