Zazvorovy "caj"
Příspěvků: 11
• Stránka 1 z 1
Robievate si ho??? Chuti vam??? Dochucujete si ho niecim???
Re: Zazvorovy "caj"
Dělám si ho, když mě bolí v krku a chtná mí. Obvykle vyvařím pár minut nakrájený/nastrouhaný samotný zázvor, ke konci přihodím mátu a trochu citronu. Ještě za tepla, ale ne do vroucího nápoje přidám med. Hotovo. Na krk a nemoci jen doporučuju ! 

Re: Zazvorovy "caj"
Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení. 

Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...


Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.



Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Zazvorovy "caj"
zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med 

Re: Zazvorovy "caj"
Mám ještě jeno vylepšeníčko, ovšem pro ty, co to snesou. Už léta nakládám chilli většinou odrůdy Habanero, nebo Naga Jolokia do medu. Dostane to fantastickou ovocnou vůni. A s tím taktéž "smrtící" ohnivost. Spolehlivý "InfectKiller". Do zázvoráku, bylinkáče i na vaření a marinování masa před grilováním.
Zároveň se tímto zříkám jakékoli odpovědnosti za číkoli vypálenou hlavu a útroby!
Zároveň se tímto zříkám jakékoli odpovědnosti za číkoli vypálenou hlavu a útroby!

Re: Zazvorovy "caj"
kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D
Re: Zazvorovy "caj"
Gwynnbleid píše:kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D
Adrak je super .. V jednej čajovni v trenčíne, ktorá tam už bohužiaľ nieje nám ho teta čajovníčka vedela pripraviť taký extra

Býval fakt silný, na zahriatie ozaj super

Čaj zo mňa uvolňuje nápady, ktoré driemu v hlbinách mojej duše.
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
.Lev Nikolajevič Tolstoj
http://kolemdouci.tumblr.com/ čo noc či deň či Slnko či tma dala ..
Re: Zazvorovy "caj"
Dzin Tea Racer píše:Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení.
Gwynnbleid píše:zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med
Oboje vypadá dobře, příště si ten svůj zázvorový čajík vylepším...

Re: Zazvorovy "caj"
Ja zázvor používam v prípade nachladenia alebo škrabania v hrdle. Klasicky s medom a citrónom, prvýkrát mi to takmer vypálilo dieru do hrdla
No môžem len odporučiť.

Re: Zazvorovy "caj"
Ja tiez pijem odvar z Dumbiera
Davam 4g na 250ml a necedim, neskor pridavam polovicu citrona, pomaranca alebo mandarinky + mala lyzicka medu, Mnam
Najviac mi chuti z pomarancom a pekne pri tom zmeni farbu do oranzova 



Re: Zazvorovy "caj"
Zrovna teď v sobotu u mě byla přítelkyně a tak jsem ji zajel koupit zázvorový čaj nebo přesně - Bílý čaj sou mei, pai mu dan a jeste jeden bílý + bancha + citron + zázvor a musim říct byla to docela delikatesa. Dost jsem se toho bál ale moc mě ten čaj překvapil vše včetně ceny super.
Příspěvků: 11
• Stránka 1 z 1
Zpět na Speciality čajům podobné
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků