Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Ale já se tak nějak držím toho, že na čínany gaiwan, na japonce shibo. Ono se s tenkostěnným porcelánovým gaiwanem pracuje také dobře. Hlavní důvod je u mne však ten, že má shiba jsou mělká a široká, zatímco gaiwan mám trochu vyšší, takže se v nich čaje louhují trochu jinak. Čestnou výjimku tvoří moje neglazované shibo ze železité hlíny, které jsem dedikoval čistě na Wu Yi čaje.
Ale také dle nálady.
).
Cim viac cajujem, tym viac si to uvedomujem. Sotva som si kupil prvy gaiwan (150 ml) a uz idem kupovat dalsi 100 ml na dracie studne, pretoze som zistil, ze mi nevyhovuje pit 0,75 litra za hodinu ( 5 nalevov v 150 ml gaiwane). Idem na vysoku takze zatial ostavam pri gaiwanoch, kedze kvalitny yixing pod 30eur nepojde :( Uvazoval som aj nad kyusu, ale vzhladom na cenu japonskych cajov je to zbytocne. Ja si myslim ze Shibo by malo patrit len ku japonsku, prepacte, ale neviem si predstavit cinsky caj v Shiboridashi. Maximalne DJ. Ale tak nech si kazdy luhuje v tom v com mu najviac chutna
Mimochodom, aj vam sa paci ked niekto luhuje tzv. "zlte caje" v zltom gaiwane? 

joda píše:Normální čajová sedlina. Je to normální a jde to z porcelánu i umýt, jen to dá trochu práce.
A lepší než saponát určitě 

To mi nevadi. Ale co s farebnou okrasnou glazurov napovrchu? Tu dokaze kys. citronova pekne zosvetlit, cize poskodit (ako na mojom starom 100ml gaiwane) :( Nechcem mat zo zeleneho gaiwanu, biely gaiwan... Cajova usadenina sa mi usadza na farebnej glazure pri okrajoch poklicky. Asi centimeter od neglazovaneho okraja poklicky po celom obvode. Viete kde myslim... Toto ako cistite? nechavate to tak? Cistite len bielu glazuru? Vsada na nete su pekne ciste gaiwany. Ako to tí ludia robia? Mama to vycistit a riskovat zosvetlenie alebo to mam nechat tak? Dakujem za rady 
A po roce je glazura z vnějšku i vnitřku stále ok, žádné světlání...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků